- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Περιφέρεια σε πρόγραμμα για πιο πράσινα δημόσια μεταφορικά μέσα

Τα δημόσια μεταφορικά μέσα σε  Λάρισα και Βόλο γνώρισαν  εκπρόσωποι φορέων από την Ισπανία, την Ρουμανία της Εσθονία και την Κροατία, οι οποίοι  επισκέπτονται αυτές τις μέρες τη Θεσσαλία, στο πλαίσιο του  ευρωπαϊκού  προγράμματος OptiTrans, στο οποίο συμμετέχει ως εταίρος  η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στόχος του  ευρωπαϊκού προγράμματος OPTI-TRANS (optimization of public transport policies for green mobility) είναι η  βελτίωση των  περιφερειακών πολιτικών για την μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα σε αγροτικές και ημιαστικές περιοχές, μέσω της ενίσχυσης των δημόσιων συγκοινωνιών. Ακόμη, μέσα από την ανταλλαγή καλών πρακτικών και της γνώσης των φορέων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα, το έργο OPTI-TRANS στοχεύει σε προτάσεις και σχέδια δράσης που θα προσφέρουν πιο αποτελεσματικές και «φιλικές» προς το επιβατικό κοινό, υπηρεσίες.

Στη συνάντηση που έγινε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα, τους ευρωπαίους εταίρους καλωσόρισε ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού και Δια Βίου μάθησης κ. Νίκος Λιούπας,  ο οποίος αναφέρθηκε  στη σημασία και τον ιδιαίτερο ρόλο του δημόσιου δικτύου  μεταφορών στη Θεσσαλία  τόσο λόγω της κεντροβαρούς θέσης της όσο και λόγω  της γεωμορφολογίας της περιοχής. Η αντιπροσωπεία επισκέφτηκε στη συνέχεια το Βόλο όπου  συναντήθηκε με εκπροσώπους του αστικού ΚΤΕΛ και υπεραστικού ΚΤΕΛ Μαγνησίας και ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του. Το πρόγραμμα  των συναντήσεων  συνεχίζεται  σε Καρδίτσα και Τρίκαλα ως εξής:

 

-Τετάρτη 10 Ιουλίου 2019

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας Α.Ε (Λ. Δημοκρατίας 56, Καρδίτσα)

10:00 – 10:30  Συνάντηση με Υπεραστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας Α.Ε

10:30 – 11:00   Συνάντηση με Αστικό ΚΤΕΛ Καρδίτσας

Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε (Περιφερειακή Τρικάλων, Τρίκαλα)

11:30 – 12:00  Συνάντηση με Υπεραστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε –  Ξενάγηση στις εγκαταστάσεις

e-trikala Α.Ε (Καλαμπάκας 28 & Αμπάτη, Τρίκαλα)

12:15 – 12:45  e-Trikala Α.Ε: Παρουσίαση δράσεων βιώσιμης αστικής κινητικότητας

12:45 – 13:15  Συνάντηση με Αστικό ΚΤΕΛ Τρικάλων Α.Ε

Δημαρχείο (Ασκληπιού 18, Τρίκαλα)

13:30 – 14:00  Παρουσίαση του Κέντρου Ελέγχου «Smart City» του Δήμου Τρικκαίων

14:15 – 15:00  Επίδειξη λειτουργίας ηλεκτροκίνητων οχημάτων του έργου ELVITEN (Πρόγραμμα HORIZON 2020)

– Την Πέμπτη 11  Ιουλίου και  Παρασκευή 12 Ιουλίου 2019 οι  εταίροι του Προγράμματος θα συναντηθούν στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λάρισα για απολογισμό και  αξιολόγηση, προκειμένου να  καθορίσουν τις επόμενες δράσεις τους.