- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η ποινικοποίηση των αγώνων είναι η επιβεβαίωση του δίκιου τους

Το μεσημέρι της Παρασκευής 22/11/2019 άντρες του τμήματος Ασφαλείας Καρδίτσας «επισκέφτηκαν» τα σπίτια 4 αγωνιστών της περιοχής, για  να τους παραδώσουν «κλήση για εξηγήσει» σχετικά με κατηγορίες (φθορά ξένης περιουσίας και διατάραξη κοινής ειρήνης, με βάση καταθέσεις 3 αστυνομικών…),που προσάπτονται για την κινητοποίηση έξω από το Δημαρχείο της Καρδίτσας στις 22 Αυγούστου 2019.

Στις 22 Αυγούστου στο Δημαρχείο της Καρδίτσας ήταν προγραμματισμένη συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής που θα επικύρωνε την δημοπρασία για την παραχώρηση στην εταιρεία ΕΛΛΑΚΤΩΡ 10 δημοτικών δασικών εκτάσεων για την κατασκευή συνοδευτικών έργων και τις υποδομές μεταφοράς ρεύματος Βιομηχανικών Αιολικών Εγκαταστάσεων, που επιχειρούν να στήσουν στα Άγραφα. Έργο που εντάσσεται στο συνολικό σχεδιασμό για παράδοση της ενέργειας στους «επενδυτές»-ιδιωτικές εταιρείες-μεγαθήρια με το πρόσχημα της «πράσινης ανάπτυξης». Η δημοπρασία είχε πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πριν την οικονομική επιτροπή (05/08) και μόλις λίγες μέρες πριν αλλάξει η δημοτική αρχή, με κλειστές τις πόρτες του Δημαρχείου και με πλήθος αστυνομικών να εμποδίζει την είσοδο στο δημαρχείο και στην υποτιθέμενη ανοιχτή διαδικασία.

Ο λαός της Θεσσαλίας που συγκεντρώθηκε στο Δημαρχείο στις 22 Αυγούστου, βρέθηκε αντιμέτωπος για ακόμα μια φορά με την άγρια αστυνομική βία και τα χημικά. Παρόλα αυτά η μεγάλη συμμετοχή των συγκεντρωμένων κατάφερε να σταματήσει την παράτυπη επικύρωση της εκχώρησης του δημόσιου πλούτου στην ιδιωτική εταιρεία από την οικονομική επιτροπή. Η επιτυχία του μπλοκαρίσματος της οικονομικής επιτροπής και το φρενάρισμα των γραναζιών της καταστροφικής επιχειρηματικής δραστηριότητας ενώνει μια μεγάλη πλειοψηφία του λαού της Θεσσαλίας που αντιλαμβάνεται το ληστρικό χαρακτήρα των σχεδιασμών που αφορούν τον ορεινό όγκο των Αγράφων. Αυτό ακριβώς δεν μπορούν να χωνέψουν όσοι υπηρετούν τα συμφέροντα των ιδιωτικών επιχειρήσεων…

Η τακτική των διώξεων με στόχο την τρομοκράτηση και την εξόντωση των αγωνιστών δεν μας είναι άγνωστη. Δεκάδες άλλοι αγωνιστές και κινήματα έχουν βρεθεί αντιμέτωποι με τις δυνάμεις καταστολής και τις διώξεις. Κανένα επιχειρηματικό συμφέρον δεν είναι πάνω από το συμφέρον της κοινωνικής πλειοψηφίας. Καμία διαδικασία επένδυσής δεν μπορεί να δικαιολογήσει την ποινικοποίηση των κοινωνικών αγώνων, τις διαδικασίες δίωξης ολόκληρων κοινωνιών καθώς και την αστυνομική βία.

Οι κατασταλτικές μεθοδεύσεις, αλλά και όλα όσα προηγήθηκαν (ανακοινώσεις ΕΛΛΑΚΤΩΡ, αστυνομοκρατία στα βουνά κτλ.) φανερώνουν πως το επόμενο διάστημα αντικειμενικά θα κλιμακωθούν οι σχεδιασμοί της αστικής πολιτικής. Σε αυτή την «ταχύρρυθμη ανάπτυξη» η μόνη απάντηση μπορεί να είναι ο μαχητικός αγώνας διαρκείας που τελικά θα ακυρώσει τους επιχειρηματικούς σχεδιασμούς και θα ανοίξει νέους δρόμους για την πανανθρώπινη απόλαυση και προστασία των ελεύθερων κοινωνικών αγαθών και του φυσικού πλούτου.  Η τρομοκρατία τους δε μας φοβίζει. Μας ατσαλώνει. Μέχρι τη νίκη.

Στεκόμαστε στο πλευρό των αγωνιστών και απαιτούμε να αποσυρθούν οι κατηγορίες σε βάρος τους και να σταματήσει κάθε απόπειρα δικαστικής δίωξης.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια ποινικοποίησης του αγώνα ενάντια στην λεηλασία και την καταστροφή των Αγράφων από τα επενδυτικά σχέδια.

Υπερασπιζόμαστε τις ελευθερίες των ανθρώπων και το δικαίωμα να διαδηλώνουν, να αντιστέκονται και να διεκδικούν.

Της Αριστερής Παρέμβασης στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή