- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Π.Ε Καρδίτσας συναντά…. την ποίηση

Μια νέα, βραβευμένη και πολλά υποσχόμενη ποιήτρια υποδέχτηκε στην Π.Ε Καρδίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κωστής Νούσιος. Ο λόγος για την κα. Δήμητρα Τσούπου, η οποία κατάγεται από τον Παλαμά Καρδίτσας και έχει βραβευτεί με τη διάκριση ‘’ΤΥΡΤΑΙΟΣ’’ στον 5ο παγκόσμιο ποιητικό διαγωνισμό ‘’Κ.Π Καβάφης’’ 2019, για την ανέκδοτη ποιητική συλλογή της ‘’ Ξετύλιγα όνειρα’’.

Ο κ. Αντιπεριφερειάρχης αφού συνεχάρη την κ. Τσούπου για την μέχρι τώρα παρουσία της στα ποιητικά δρώμενα σημείωσε: ‘’Αναμφισβήτητα η ποίηση είναι μια μορφή τέχνης που εμπνέει, διαμορφώνει δημιουργικούς προβληματισμούς και εξυψώνει. Είναι ελπιδοφόρο που νέοι άνθρωποι σαν την κ. Τσούπου, καταθέτουν ένα κομμάτι της ψυχής τους, αποτυπώνοντας με λέξεις σκέψεις, συναισθήματα, εμπειρίες και βιώματα. Είναι παράλληλα εντυπωσιακό ότι η Παλαμιώτισσα ποιήτρια εμπνέεται από θέματα που έχουν σημαδέψει τη χώρα μας, όπως η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, καθώς βραβεύτηκε από την UNESCO για ποίημα της πριν από δύο χρόνια’’.

Από την πλευρά της κ. Τσούπου ευχαρίστησε τον κ. Αντιπεριφερειάρχη για τα καλά του λόγια και του.. αποκάλυψε ότι ετοιμάζει ήδη κάτι καινούριο με αφορμή τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821, ενώ προετοιμάζει και την έκδοση μιας ποιητικής συλλογής.

Τέλος ο κ. Αντιπεριφερειάρχης ευχήθηκε στην κα Τσούπου καλή επιτυχία τονίζοντας: «Ως Π.Ε Καρδίτσας είμαστε εδώ για να στηρίξουμε, να προβάλλουμε και να ενισχύσουμε κάθε δημιουργική προσπάθεια στο χώρο των Γραμμάτων και των Τεχνών. Επιθυμούμε να δώσουμε ώθηση, κυρίως ψυχολογική, σε ανθρώπους που κάνουν τα πρώτα τους βήματα στον χώρο αυτό, δείχνοντας ότι υπάρχει στήριξη και βοήθεια από την Πολιτεία. Είναι χαρακτηριστική η θέση του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και της Περιφέρειας Θεσσαλίας, για την ανάδειξη ποιητικών και συγγραφικών έργων και των δημιουργών τους, όταν μάλιστα με διακρίσεις τους κάνουν γνωστή τη χώρα μας στο εξωτερικό. Η ποίηση ενώνει, αφυπνίζει, διευρύνει τους πνευματικούς ορίζοντες. Είναι κομμάτι του πολιτισμού μας και θα σταθούμε αρωγοί σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης και διάδοσής της»’.