- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η συμμετοχή Συλλόγων των Σοφάδων στα Καραϊσκάκεια

Αφορμή για την ανάδειξη της ευρύτερης περιοχής των Σοφάδων αλλά και τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των πολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Σοφάδων στάθηκε η μεγάλη γιορτή πολιτισμού της Καρδίτσας «Καραϊσκάκεια» .

Ο Μορφωτικός Σύλλογος Αχλαδιάς, ο Μορφωτικός Σύλλογος Δασοχωρίου, ο Μορφωτικός Σύλλογος Καππαδοκικού, ο Μορφωτικός Σύλλογος Μαυραχάδων και ο Μορφωτικός Σύλλογος Σοφάδων παρουσίασαν ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο σχετικό με τη φυσιογνωμία της περιοχής και των κατοίκων του σημερινού Δήμου Σοφάδων.

Με αφετηρία την απελευθέρωση της Θεσσαλίας και τη ζωή των Καραγκούνηδων, τους χορούς και τα τραγούδια τους ξεκίνησε ένα όμορφο ταξίδι στο χρόνο. Σε έναν τόπο που έγινε πλουσιότερος, ανοίγοντας την αγκαλιά του να δεχθεί τους πρόσφυγες από το Καβακλί της Ανατολικής Ρωμυλίας και από το Τσουχούρ της Καππαδοκίας για να έρθουν και να ριζώσουν στη σημερινή Ανάβρα και το Καππαδοκικό αντίστοιχα. Κι όλους αυτούς να τους αγναντεύουν από ψηλά άλλοι άνθρωποι με διαφορετικά βιώματα . Οι κάτοικοι των  ημιορεινών και ορεινών περιοχών του Δήμου, ο Κέδρος, το Θραψίμι, Ο Σμόκοβος, το Αηδονοχώρι.

Μουσικές, χοροί, κουλτούρες και μελωδίες που συνυπάρχουν, που επηρεάζονται, άλλοτε συγκρούονται για να δημιουργήσουν ένα μωσαϊκό με έντονα χρώματα. Ένα μωσαϊκό που το αισθάνονται όλοι κομμάτι του εαυτού τους, που αποτελεί για όλους τον Τόπο τους.

Το Συντονισμό και την επιμέλεια της παράστασης είχε η χοροδιδάσκαλος Κ.Μαυρουδή.