- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Τρικάλων στο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

O Σύλλογος Φίλων της Μουσικής Τρικάλων με τη Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και το Μουσικό Σχολείο Καρδίτσας με τη Χορωδία Ομοίων Φωνών ενώνουν τους παιδαγωγικούς-καλλιτεχνικούς τους σκοπούς και φέρνουν επι σκηνής εκατό περίπου μαθητές και νέους μουσικούς,για να παρουσιάσουν στο κοινό της Καρδίτσας μια συναυλία συμφωνικής και χορωδιακής μουσικής. Η συναυλία αποτελεί μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων του 32ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Καρδίτσας και θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Καρδίτσας την Κυριακή 6 Μαρτίου στις 11π.μ. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΣΥΜΦΩΝΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΝΕΩΝ ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Η Ορχήστρα ιδρύθηκε από τον Σύλλογο Φίλων της Μουσικής Τρικάλων, τον Φεβρουάριο του 2014, λειτουργεί από τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους και βρίσκεται στην Β’ Περίοδο λειτουργίας της (2015 – 2016) με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) και του Δήμου Τρικκαίων.
Στην ΣΟΝ γίνονται δεκτά σαν μέλη κατόπιν ακροάσεως, (α) μαθητές – σπουδαστές μουσικής από όλα τα ωδεία, τις μουσικές σχολές και τα Μουσικά Σχολεία της πόλης και της περιφέρειας (β) νεαροί μουσικοί που βρίσκονται στα πρώτα βήματα μιας μουσικής καριέρας
Υποστηρικτές της ΣΟΝ είναι καταξιωμένοι μονωδοί, μουσικοί – αρχιμουσικοί όπως οι κκ Δημήτρης Καβράκος, Δημήτρης Σέμσης και Βλαδίμηρος Συμεωνίδης και μεγάλοι οργανισμοί όπως η ΚΟΑ, η ΕΛΣ, ο Σύλλογος φίλων της Μουσικής Αθηνών κ.α.
Ο προγραμματισμός εκδηλώσεων – συναυλιών της ΣΟΝ την τρέχουσα περίοδο περιλαμβάνει συναυλίες στις πόλεις της Καλαμπάκας, της Καρδίτσας, των Αθηνών και της Κοζάνης και πρόβες – συναυλίες γνωριμίας σε σχολεία και ιδρύματα.
Δάσκαλος και Διευθυντής της Ορχήστρας είναι ο Δημήτρης Κτιστάκης με βοηθούς τους κορυφαίους της Ορχήστρας.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
ΧΟΡΩΔΙΑ ΟΜΟΙΩΝ ΦΩΝΩΝ
Η χορωδία του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας λειτούργησε με την ίδρυση του Σχολείου το 1994 και το ρεπερτόριο της περιλαμβάνει έργα όλων των εποχών.
Σκοπός της χορωδίας είναι να φέρει τους μαθητές σε άμεση επαφή με τη χορωδιακή πράξη και παράλληλα να τους διδάξει θεμελιώδη έργα του ρεπερτορίου της χορωδιακής μουσικής.
Η χορωδία έχει λάβει μέρος σε χορωδιακά φεστιβάλ, διαγωνισμούς,κερδίζοντας το Μάιο του 2014 υπό τη διεύθυνση της κ Ζωής Αθανασίου και με τη συνεργασία του συνόλου πνευστών του σχολείου, το Α΄Πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνισμό χορωδιών της ΧΟΝ. Έχει συμμετάσχει σε συναυλίες-αφιερώματα του σχολείου σε συνθέτες όπως οι Γιώργος Τσαγκάρης, Μάνος Χατζιδάκις, Νίκος Κυπουργός, Δήμητρης Μαραγκόπουλος, Λένα Πλάτωνος κ.α. Τέλος, έχει αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα σε ευρωπαϊκά προγράμματα .
Τη χορωδία διευθύνει ο Μιχάλης Ζαχαρτζής, στο πιάνο συνοδεύει η καθηγήτρια του σχολείου Βασιλική Κακαγιάννη.