- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Η ΤΕΔΚ έκοψε την πίτα της

Την πρωτοχρονιάτικη πίτα της έκοψε η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Καρδίτσας, λίγο πριν την έναρξη της τακτικής της συνεδρίασης. Το φλουρί δυστυχώς δεν το βρήκε κανείς από τους παρευρισκομένους, αφού ο Πρόεδρος κ. Κωτσός κόβοντας την πίτα το «παρέσυρε» με το μαχαίρι άθελά του και αυτό βγήκε στην επιφάνεια μόνο του.

Διάσωση αρχείου ΚΚΕ

Την οικονομική βοήθεια της ΤΕΔΚ Ν. Καρδίτσας ζήτησε με έγγραφό της προς το σώμα η Κ.Ε. του ΚΚΕ, προκειμένου να διασώσει το ιστορικό αρχείο του κόμματος, το οποίο στην πλειονότητά του εχάθη λόγω των πλημμυρών του Οκτώβρη του 1994. Η Κ.Ε. του ΚΚΕ αποφάσισε να κατασκευάσει ένα κτίριο σύγχρονων προδιαγραφών με βάση τα διεθνή στάνταρ για τη διαφύλαξη και αξιοποίηση του αρχείου, το οποίο θα μπορεί να αξιοποιηθεί από τον κάθε ενδιαφερόμενο. Το αρχείο ήδη αποκαθίσταται και ψηφιοποιείται με την εργασία και βοήθεια δεκάδων ανθρώπων. Η ΤΕΔΚ. Ν. Καρδίτσας συμφώνησε να καταβάλλει το ποσό των 1.500 ευρώ.

Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι

Το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα εκδηλώσεων της ΤΕΔΚ θα πραγματοποιηθεί συνάντηση μεταξύ των Δημάρχων όλου του Νομού και των στελεχών της ΑΝ.ΚΑ προκειμένου να συζητήσουν για το πρόγραμμα  Βοήθεια στο Σπίτι και τη συνέχισή του.