- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Θεία Λειτουργία στη γενέτειρα του Αγίου Παρθενίου, Επισκόπου Ραδοβισδίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, το Σάββατο 21 Ιουλίου 2018, επί τη ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Παρθενίου Επισκόπου Ραδοβισδίου, χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον ομώνυμο Ιερό Ναό Τ.Κ. Βατσουνιάς.

Ο Άγιος Παρθένιος γεννήθηκε στο χωριό Βατσουνιά Καρδίτσης, γι’ αυτό και συγκαταλέγεται στην χορεία των τοπικών μας Αγίων.

Στην ομιλία του ανεφέρθη στο βίο του Αγίου Παρθενίου, αλλά και στο αποστολικό ανάγνωσμα από την προς Εφεσίους Επιστολή του Αποστόλου των εθνών Παύλου.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Άγιος Παρθένιος συγκάλεσε όλους μας σήμερα εδώ στον Ιερό Ναό του και βρίσκεται σωματικώς κι αυτός ανάμεσά μας, αφού εδώ φυλάσσεται απότμημα του ιερού Λειψάνου του. Στη ζωή του πραγματοποίησε την προτροπή του Αποστόλου Παύλου «ὡς τέκνα φωτὸς περιπατεῖτε» κι αυτό προτρέπει κι εμείς να κάνουμε στην καθημερινότητά μας. Τέκνα του αληθινού Φωτός είμαστε και ποιο είναι το αληθινό Φως, η τρισήλιος Θεότητα, ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Ως δημιουργήματα Αυτής και κατά χάριν τεκνία, οφείλουμε το είναι και την καθημερινότητά μας να εναρμονίζουμε με Αυτή, ώστε να φωτιζόμαστε και οι ίδιοι και να φωτίζουμε και την κοινωνία στην οποία ζούμε. Ο Όσιος Νικήτας ο Στηθάτος γράφει: «Η παρουσία του θείου Φωτός, επειδή είναι απλή και ενιαία, συνάγει προς τον εαυτό της τις μετέχουσες ψυχές και τις κάνει να στραφούν προς αυτήν». Αφού λοιπόν, στραφούμε προς Αυτήν, αστράφτουμε ολόκληροι και εξετάζουμε τότε τι αρέσει στο Θεό και το κάνουμε πράξη».