- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Θεατρικό γεγονός στον Ελληνόπυργο

Συνεχίζονται οι προετοιμασίες για την θεατρική εκδήλωση που θα γίνει στις 8 Αυγούστου 2016 στον αρχαίο Πύργο του Ελληνοπύργου.  Υπενθυμίζουμε ότι την ημέρα εκείνη στις 7 το απόγευμα θα παρουσιαστεί από τον θεατρικό όμιλο Καρδίτσας σε σκηνοθεσία Βασιλικής Μακρή και Παύλου Βησσαρίου, ένα απόσπασμα από την τραγωδία του Αισχύλου «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ».

Το απόσπασμα αυτό είναι από το πρώτο τμήμα της τραγωδίας του Αισχύλου «ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ» από την τριλογία του ‘ΟΡΕΣΤΕΙΑ’  και έχει επιλεγεί ειδικά, αφού σ’ αυτό περιγράφεται πως έφθασε στις Μυκήνες από την Τροία το μήνυμα ότι οι Έλληνες νίκησαν, με την μέθοδο των φρυκτωριών.  Είναι ιστορικά παραδεκτό ότι ο πύργος του Ελληνοπύργου εχρησιμοποιείτο και για την μετάδοση τέτοιων μηνυμάτων.

Η εκδήλωση αυτή οργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ελληνοπύργου σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας.

Ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρδίτσας πρώην βουλευτής Παύλος Β. Σιούφας, εκφράζει τις ευχαριστίες του Συλλόγου και των Ελληνοπυργιωτών προς την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας και τον Θεατρικό Όμιλο ΟΨΕΙΣ για την όλη συνεργασία τους.

Στις 9 Αυγούστου 2016, το θέατρο ΟΨΕΙΣ θα παρουσιάσει στο μικρό θέατρο του Ελληνοπύργου θεατρική παράσταση, με το θαυμάσιο έργο του Δημ. Γιαννουκάκη «Χαμογελάστε παρακαλώ», η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει το ενδιαφέρον μεγάλου αριθμού θεατρόφιλων.

Η είσοδος είναι όπως πάντα ελεύθερη.