- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Θερινές κινηματογραφικές προβολές από την ΚΝΕ

Το Τομεακό Συμβούλιο Καρδίτσας της ΚΝΕ παίρνει την πρωτοβουλία να πραγματοποιήσει θερινές κινηματογραφικές προβολές με ελεύθερη είσοδο, στο Παυσίλυπο.

Μέσα από αυτήν την πρωτοβουλία η ΚΝΕ απευθύνεται πρώτα απ’ όλα στους νέους αλλά και ολόκληρο το λαό της πόλης και επιδιώκει, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, να δημιουργήσει μία ανάσα χαράς και πολιτισμού.

Σε μια περίοδο όπου οι καλοκαιρινές διακοπές και ο πολιτισμός έχουν μετατραπεί σε πανάκριβα εμπορεύματα για το λαό και τη νεολαία,  προτάσσουμε το αίτημα για δωρεάν αναψυχή και πολιτισμό. Ο ελεύθερος χρόνος, οι διακοπές, η πρόσβαση στην Τέχνη και τον Πολιτισμό είναι βασικές ανάγκες και δικαιώματα και όχι εμπόρευμα.

Οι ταινίες που θα προβληθούν επιλέχτηκαν με βάση τις εξελίξεις του τελευταίου διαστήματος και ακουμπάνε σε ποικιλία  θεμάτων, όπως ο ρατσισμός, ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος, η πάλη ενάντια στις ταξικές διαφορές, ενώ υπάρχουν ταινίες κινουμένων σχεδίων και για τις μικρότερες ηλικίες.

Ο πρώτος κύκλος προβολών περιλαμβάνει:

Τετάρτη 8 Ιούλη: FruitvaleStation – Μια στάση πριν το τέλος. Η πραγματική ιστορία της τελευταίας μέρας της ζωής του Όσκαρ Γκραντ, ενός 22χρονου Αφροαμερικανού, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό την Πρωτοχρονιά του 2009.

Παρασκευή 10 Ιούλη: DespicableMe – Εγώ ο Απαισιότατος. Ταινία κινουμένων σχεδίων.

Δευτέρα 13 Ιουλίου: 1917.Τον προτελευταίο χρόνο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες αναλαμβάνουν μια φαινομενικά αδύνατη αποστολή: να διαπεράσουν τις γραμμές του εχθρού ώστε να παραδώσουν ένα γράμμα, το οποίο θα σώζει τη ζωή εκατοντάδων στρατιωτών και του αδερφού ενός από τους δύο αποστολείς.

Οι προβολές ξεκινούν στις 21:00.