- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Θετικές εξελίξεις στην ηλεκτροκίνηση Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας

Στα πλαίσια της μακροχρόνιας προσπάθειας των συλλόγων Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας και Τρικάλων για την ηλεκτροκίνηση και αυτοματοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου Καλαμπάκας- Παλαιοφαρσάλου, νέα συνάντηση πραγματοποιήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο και Υπηρεσιακά στελέχη της ΓΕΩΣΕ στην οποία συζητηθούν όλες οι λεπτομέρειες μετά τις τελευταίες εξελίξεις στην εκχώρηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ

Από όλους επισημάνθηκε ότι η  ηλεκτροκίνηση και αυτοματοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου της Θεσσαλίας είναι ένα έργο επείγον και απαραίτητο, όχι μόνον για τη βελτίωση των παρεχομένων  υπηρεσιών στη  μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων, αλλά και την ίδια την ύπαρξη του σιδηροδρόμου στη δυτική Θεσσαλία.

Από τους εκπροσώπους της δυτικής Θεσσαλίας υπήρξε κατάθεση προτάσεων και τονίστηκε η ανάγκη άμεσης έναρξης των εργασιών έργου ιδιαίτερα τώρα μετά την έγκριση , την υπογραφή, από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων. Επίσης τονίστηκε ότι  το έργο μπορεί και πρέπει να προχωρήσει ανεξάρτητα από το έργο της ηλεκτροκίνησης Λάρισας – Βόλου που είναι εγγεγραμμένο σε άλλο, διαφορετικό, Τομεακό, πρόγραμμα του Υπουργείου.

Στην αναλυτική ενημέρωση εκ μέρους των στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ διευκρινίσθηκε ότι μετά την έγκριση της Μ.Π.Ε  υπάρχει η ετοιμότητα και η θέληση για την άμεση εκκίνηση των έργων.
Το συμπέρασμα είναι ότι η η ΕΡΓΟΣΕ δίνει το πράσινο φως για την άμεση έναρξη των εργασιών στην ηλεκτροκίνηση και αυτοματοποίηση του σιδηροδρομικού δικτύου Παλαιοφαρσάλου – Καλαμπάκας και θα πρέπει οι διαδικασίες της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ σε συνεργασία με την ΕΡΓΟΣΕ να ολοκληρωθούν άμεσα με την εκδήλωση της ΠΡΟΣΚΛΗΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ.

Έτσι η περιοχή  μας, τα επόμενα χρόνια, με την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνηση του σιδηροδρομικού δικτύου,  τα έργα του Ε65, και άλλα μικρότερα σιδηροδρομικά και οδικά έργα, θα αποκτήσει, σταδιακά, πολύ μεγαλύτερες,  αναπτυξιακές και οικονομικές δυνατότητες.

Στη σύσκεψη Από την ΕΡΓΟΣΕ συμμετείχαν ο πρόεδρος κ. Χρήστος Δουκάκης, ο Διευθύνων Σύμβουλος κ. Θάνος Βούρδας, ο Δντης Έργων κ.Κων. Βενετσανάκος  και ο υπεύθυνος για τα έργα στη Θεσσαλία κ. Νικόλαος Γεωργιλάκης. Από τους συλλόγους της Καρδίτσας οι Δομ Βερίλλης και Κων. Αντωνίαου  και Τρικάλων Β. Τριανταφύλλου και Γ. Κρανιάς.