- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Θωμάς Τσιούκης: Η Μακεδονία είναι Ελλάδα και αδιαπραγμάτευτη

Τις τελευταίες ημέρες μετά το θέατρο του παραλόγου από την κυβέρνηση, που όμοια της  δεν βρέθηκε να πολεμά με τόσο μένος την αγάπη για την πατρίδα και την ιστορία μας , έλαβαν χώρα εκατοντάδες συλλαλητήρια σε πολλές πόλεις της  Ελλάδας. Το κοινό μήνυμα του λαού είναι ένα : κανεις δεν εχει το δικαιωμα να διαπραγματευεται χωρις το λαο για το λαο.

Ζούμε σε μια εποχή άκρατης ισοπέδωσης και μαρασμού. Η κρίση δεν μόνο οικονομική αλλά και κρίση αξιών. Έχουμε μια κυβέρνηση που επιβάλλει τις πολιτικές της με αντιδημοκρατικό τρόπο όποτε την συμφέρει, και διχάζει τον λαό με κατάλοιπα του παρελθόντος. Ως νέοι αρκετά έχουμε πληγεί από την οικονομική κρίση δε θα επιτρέψουμε όμως να μας εμφυτέψετε με αυταρχικό τρόπο την ουτοπική κουλτούρα σας και τον ανθελληνισμό σας. Είμαστε εδώ ενωμένοι να αντισταθούμε για ότι μας απέμεινε, την πατρίδα και το μέλλον μας.

Η Μακεδονία μας έδωσε τα φώτα της σε όλο τον κόσμο. Ο Μέγας Αλέξανδρος με δάσκαλο τον Αριστοτέλη  μεταλαμπάδευσε την ελληνική γλώσσα και τον πολιτισμό μας στον τότε γνωστό κόσμο. Δεν είναι δυνατόν ο λαός των Κάλλας στα Ιμαλάια οι οποίοι θεωρούν τον εαυτό τους απόγονο του Αλεξάνδρου  να επιδεικνύει μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τους Έλληνες για την Μακεδονία. Ακόμη και οι Αιγύπτιοι να τιμούν με την διαχρονική φιλία τους  την Ελλάδα και τον Αλέξανδρο. Επιπρόσθετα ας μην ξεχνάμε τους αγώνες της σύγχρονης ιστορίας μας και ιδιαίτερα των Ίων Δραγούμη και τον Παύλο Μελά που πλήρωσαν ακριβά την αγάπη τους για την Μακεδονία. Σημαντική επίσης η παρουσία του τότε Μητροπολίτη Καστοριάς Γερμανού Καραβαγγέλη που εμψύχωνε και ξεσήκωνε τους υπόδουλους έλληνες να πολεμήσουν δύο εχθρούς ,Τούρκους κατακτητές και Βούλγαρους κομιτατζήδες που κατάσφαξαν και λεηλάτησαν με μένος την Μακεδονία με σκοπό να εξαφανίσουν οτιδήποτε Ελληνικό .

Όλα τα παραπάνω και πολλά άλλα δεν είναι δυνατόν να τα ξεχάσουμε όπως τα διαβάσαμε, μας τα διηγήθηκαν οι παππούδες μας που τα έζησαν και πολέμησαν για το μεγαλύτερο αγαθό την ελευθερία. Δεν μπορείτε και δε θα σας επιτραπεί να κάνετε την Ελλάδα Μπανανία στο βωμό των διεθνών συμφερόντων και συμφωνιών . Οι υπογραφές σας δεν είναι δυνατό να καταδικάσουν τη μοίρα ενός ολόκληρου λαού. Το Σύνταγμα της Ελλάδος ορίζει την πίστη και αφοσίωση στη Δημοκρατία και το λαό. Επιλέξατε την καταπάτηση του Συντάγματος πολλές φορές.  Η επιλογή όμως  για εμάς τους νέους σήμερα είναι μπροστά ή πίσω. Είμαστε έτοιμοι να αντισταθούμε σε ότι πληγώνει την πατρίδα και τα ιδανικά μας. Κύριε Κοτζιά και λοιποί του συνονθυλεύματος των καρεκλοκενταύρων Τσίπρα και Καμμένου η ιστορία δε θα γραφεί όπως σας συμφέρει γιατί απλά δε σας αρέσει η ιστορία. Η Δημοκρατία και ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός δε θα διχαστεί από μια παρέα που από τα νεανικά της χρόνια πολεμούσε την Ελλάδα και σήμερα υπήρξε το ολέθριο ατύχημα για την χώρα.

 

Γράφει ο Θωμάς Τσιούκης, Τελειόφοιτος Πολιτικής Επιστήμης , Διεθνών Σχέσεων& Κοινωνικής Διοίκησης   Δ.Π.Θ.