- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Θ. Παϊδής: Πάντα κοντά στους ανθρώπους της παραγωγής

Στάση στη Λάρισα πραγματοποίησε ο Γιάννης Ρουκάς – αναπληρωτής γραμματέας Παραγωγικών Φορέων της Νέας Δημοκρατίας με την περιοχή ευθύνης του να περιλαμβάνει και την Θεσσαλία – όπου συνάντησε τον Θανάση Παιδή. Πέρα από τη στενή φιλία τους, τα δύο στελέχη έχουν κοινές ανησυχίες για την διαμόρφωση ευνοϊκού περιβάλλοντος που θα επιτρέψει σε επενδύσεις να «ανθίσουν», δημιουργώντας θέσεις εργασίας και ενισχύοντας την τοπική οικονομία.

Για τη Λάρισα και ευρύτερα για τη Θεσσαλία τοπική οικονομία δεν μπορεί να νοηθεί αν δεν περιλαμβάνει τον πρωτογενή τομέα. Γι’ αυτόν τον λόγο μαζί με τους Θανάση Παιδή και Γιάννη Ρουκά συζήτησαν εκπρόσωποι Ομάδων Παραγωγών της περιοχής μας.

Ο διάλογος είχε ενδιαφέρον καθώς αναλύθηκαν διεξοδικά οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί σε τοπικό επίπεδο ώστε ο πρωτογενής τομέας να δώσει ώθηση στην αναπτυξιακή πορεία. Παράλληλα, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην στήριξη των Ομάδων Παραγωγών, καθώς ο συγκεκριμένος τρόπος οργάνωσης μπορεί να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην αγροτική οικονομία, ενώ αναπτύχθηκαν οι πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κυβέρνηση προς την κατεύθυνση της παροχής κινήτρων για την υλοποίηση επενδύσεων.

«Πρέπει να είμαστε πάντα κοντά στους ανθρώπους της παραγωγής» υπογράμμισε, συνοψίζοντας όσα συζητήθηκαν, ο Θανάσης Παιδής…