- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ιανός: Προχωρά εντατικά η υλοποίηση μέτρων και έργων

Τις περιφερειακές ενότητες της Καρδίτσας και της Λάρισας επισκέφτηκε την Παρασκευή και το Σάββατο, 22 και 23 Ιανουαρίου 2021, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά την πορεία υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης των ζημιών, αλλά και των μέτρων στήριξης των επιχειρήσεων και των πολιτών που επλήγησαν από τον «Ιανό».

Αρχικά, ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφτηκε την πόλη της Καρδίτσας, όπου είχε και συνάντηση με τον Δήμαρχο, κ. Βασίλη Τσιάκο, ενώ την επόμενη ημέρα ακολούθησαν και συναντήσεις με τους επικεφαλής των επιτροπών αποζημιώσεων. Ο ίδιος δήλωσε: «Την Παρασκευή είχαμε συνάντηση με τον Δήμαρχο Καρδίτσας, Β. Τσιάκο, για την πορεία αποκατάστασης των ζημιών στην πόλη της Καρδίτσας και την υλοποίηση των μέτρων ενίσχυσης, στο πλαίσιο μιας στενότατης συνεργασίας που έχουμε αναπτύξει και συνεχίζεται. Παράλληλα, το Σάββατο είχαμε και συσκέψεις εργασίας με τους επικεφαλής των επιτροπών που προωθούν τις επιχορηγήσεις σε επιχειρήσεις και αγροτικές εκμεταλλεύσεις για την περιφερειακή ενότητα Καρδίτσας, σε στενή συνεργασία με τους Αντιπεριφερειάρχες που εμπλέκονται στο πρότζεκτ».

Το Σάββατο, ο κ. Τριαντόπουλος επισκέφτηκε, επίσης, τον Δήμο της Λίμνης Πλαστήρα, καθώς και τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων Ταυρωπού (Καρδίτσα) και Ενιπέα (Φάρσαλα), αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Το Σάββατο επισκεφθήκαμε τον Δήμο Λίμνης Πλαστήρα -σε συνεργασία και με τον Αντιπεριφερειάρχη ΚωστήΝούσιο-, όπου είχαμε σύσκεψη εργασίας με τον Δήμαρχο Παναγιώτη Νάνο για την προώθηση των έργων αποκατάστασης και ενίσχυσης, ενώ συζητήσαμε και για μια σειρά ζητημάτων για την ευρύτερη ανασυγκρότηση της περιοχής. Παράλληλα, επισκεφθήκαμε δημοτικές ενότητες που συνεχίζουν να έχουν προβλήματα με κατολισθήσεις, τα οποία επιδεινώνονται από τις βροχές -όπως αυτή κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο πεδίο.

Την ίδια ημέρα επισκεφθήκαμε τους Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων(ΤΟΕΒ)στη Θεσσαλία που έχουν υποστεί σημαντικές ζημιές και επιβαρύνσεις από τη θεομηνία “Ιανός” και οι οποίοι εντάσσονται στο πακέτο χρηματοδότησης σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Ειδικότερα, βρεθήκαμε στον ΤΟΕΒ Ταυρωπού στην Καρδίτσα και στον ΤΟΕΒ Ενιπέα στα Φάρσαλα, όπου -αφού βρεθήκαμε στο πεδίο- συζητήσαμε για την έγκαιρη αποκατάσταση,προκειμένου να μην ανατραπεί ο παραγωγικός προγραμματισμός των αγροτών των περιοχών τους, ώστε να διασφαλίσουμε τόσο την παραγωγή τους, όσο και το εισόδημά τους».