- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ιδρύεται Ακαδημία Γονέων Καρδίτσας

Η Ολομέλεια του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας αποφάσισε τη συνεργασία με τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος «Ακαδημία Γονέων» για το σχολικό έτος 2019-20.Το πρόγραμμα στην πόλη μας υλοποιείται σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και με την υποστήριξη της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας και των Δομών που εκπροσωπούνται από τις/τους εισηγήτριες/εισηγητές στα μαθήματα (Μονάδα Εφηβικής Υγείας – Β΄ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Πρόταση Κοινωνικής Παρέμβασης Καρδίτσας, Κέντρο Γυναικών Καρδίτσας, Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Καρδίτσας).

Η Σχολή Γονέων Καρδίτσας καθώς και οι  Σχολές Γονέων που θα υλοποιηθούν στις άλλες Περιφερειακές Ενότητες της Θεσσαλίας (Λάρισα, Τρίκαλα και Βόλος) συνδιοργανώνονται από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (ΠΕ.Κ.Ε.Σ.) Θεσσαλίας, με την Ελληνική Εταιρεία Εφηβικής Ιατρικής, σε συνεργασία με τον Επιστημονικό Οργανισμό «Μαζί για την Εφηβική Υγεία» και τη Μονάδα Εφηβικής Υγείας (ΜΕΥ) καθώς και το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ) «Στρατηγικές Αναπτυξιακής και Εφηβικής Υγείας» και το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα SELMA. Την ευθύνη οργάνωσης και υλοποίησης της «Ακαδημίας Γονέων» στην Καρδίτσα έχουν οι Συντονιστές Εκπαιδευτικού Έργου (ΠΕ70) του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας, Κωτούλας Βασίλειος και Μπότας Αθανάσιος.

Το πρόγραμμα «Ακαδημία Γονέων» έχει σα στόχο την ενημέρωση και στήριξη των Γονέων σε θέματα συμπεριφοράς και υγείας σχετικά με την παιδική και κυρίως εφηβική ηλικία. Οι ομιλητές είναι έγκριτοι επιστήμονες με κύρος και εμπειρία από το χώρο της Υγείας. θα πραγματοποιηθούν 9 μηνιαίες συναντήσεις, κάθε Τρίτη ή Πέμπτη (ακολουθεί το πρόγραμμα), ώρα 17:30 – 19:30 (τον Μάιο 18:30 – 20:30) στις οποίες θα προσφέρεται και ενημερωτικό υλικό στους γονείς.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να γίνονται με τους ακόλουθους τρόπους:α) ηλεκτρονικά στην φόρμα  https://forms.gle/8ciufH6eYVAo2QCK9 [1], β) με την κατάθεση αίτησης στο Γραφείο Συντονιστών Εκπαιδευτικού Έργου Καρδίτσας – Κουμουνδούρου 29 (Ισόγειο κτιρίου Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας) στην κα Πώποτα Μαρία και, γ)τηλεφωνικά στο 2441047211 από την Τρίτη22/10/2019 έως και την Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019.

Παρακαλούμε οι Διευθυντές/τριες των σχολικών μονάδων να ενημερώσουν τους Εκπαιδευτικούς, το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου τους καθώς επίσης και τους γονείς, ώστε αυτή η δράση που συνδιοργανώνει το ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Θεσσαλίας με τους παραπάνω επιστημονικούς φορείς να αποτελέσει μια ουσιαστική πρόταση για την ενημέρωση εκπαιδευτικών και γονέων σε κρίσιμα ζητήματα συμπεριφοράς και υγείας των εφήβων.

Χωρος πραγματοποιησης των συναντησεων: Αίθουσα Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Καρδίτσας – (πρώην Τ.Ε.Δ.Κ.) Μεγάλου Αλεξάνδρου 34.