- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Ι. Κολοβός: Σχετικά με την απάντηση – έγγραφο της Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας

Σχετικά με το από 23/10/ 2020  δημόσιο έγγραφο  της Προέδρου και μέρος Συμβουλών της Δ.Κ. Καρδίτσας, δηλώνω τα εξής:

Πράγματι υπήρξε συνεδρίαση της Τοπικής Κοινότητας Καρδίτσας την …15/9/2020, με θέμα τον καθαρισμό του ποταμού, από σκουπίδια, μπάζα και λοιπά υλικά, από τις όχθες  και το ανάχωμα του ποταμού Γαβρά, σε μήκος τεσσάρων χιλιομέτρων περίπου, όπως αποδεικνύεται, αν είχαν  γίνει οι απαραίτητες ενέργειες που απορρέουν από τα καθήκοντα των αρμοδίων της τοπικής αυτοδιοίκησης Α’ και Β’, αν ενημέρωνανέγκαιρα τις συναρμόδιες υπηρεσίες και συνεργαζόταν όλοι μαζί, χωρίς  κωλυσιεργίες, μετατόπιση ευθυνών, δικαιολογίες και ανευθυνότητα, ενδεχομένως να μην είχε συμβεί, αυτό που συνέβη την 18η & 19η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020 στη πόλη της Καρδίτσας ή θα περιοριζόταν τα προβλήματα της πλημμύρας, αφού ο όγκος των υδάτων που συγκεντρώθηκαν σφράγισαν ουσιαστικά την κοίτη του ποταμού.

Είναι επίσης γεγονός, ότι ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας ήταν παρών στην συνεδρίαση και συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος,  αποδεχόμενος μάλιστα απόλυτα τις θέσεις της εισήγηση μου, δήλωσε όμως ότι χρειάζεται να εμπλακούν πολλές υπηρεσίες για πραγματοποιηθούν τα αυτονόητα και η διαδικασία θα διαρκούσε, λόγω της συναρμοδιότητας με άλλους φορείς.

Δεν το πήρε ζεστά το θέμα να κάνει ενέργειες για να λυθεί άμεσα το υπάρχον πρόβλημα, αλλά το έκρυψε κάτω από το χαλί.

Εγώ είμαι ένας απλός εκλεγμένος Τοπικός Σύμβουλος, δεν έχω εκτελεστική εξουσία, εντοπίζω προβλήματα που αφορούν τους συμπολίτες μου και τα μεταφέρω με τον τρόπο που εγώ κρίνω στα αρμόδια όργανα, σύμφωνα με τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων, χωρίς υποδείξεις από κανέναν.

Θέλω να είμαι χρήσιμος και όχι πάντα αρεστός. Δεν έχω βαρίδια και δεν με φρενάρει κάνεις. Υπηρετώ παν απ’ όλα τον πολίτη και δεν είναι αυτοσκοπός μου, σώνει και καλά η επανεκλογή, άλλοι το έχουν ανάγκη αυτό, για ΝΑ λύνουν τα προβλήματά τους. Ο νοώννοείτο.

Να γνωρίζετε ότι δεν ΘΑ πάψω να θέτω στο Αρμόδιο Όργανο το οποίο ανήκω, κάθε πρόβλημα που κρίνω ότι είναι σοβαρό και αφορά το συμφέρον του συνόλου των πληγέντων πλέον συμπολιτών μας.

Θα είμαι πάντα δίπλα τους και πορευόμαστε μαζί τους.

Αν κάποιοι που ασχολούνται με τα κοινά και δεν τους αρέσει η παρουσία μου, τι να κάνουμε θα με ανεχθούν για όσο καιρό διαρκεί η θητεία μου.

Καλά θα κάνει  η Τοπική Κοινότητα και η Πρόεδρος στο όργανο το οποίο ανήκω, να μελετά καλά τα θέματα και να τα παραπέμπει σε υψηλότερα κλιμάκια, όπως το Δημοτικό Συμβούλιο, ο Δήμαρχος και τα υπόλοιπα εκτελεστικά όργανα του Δήμου. Μάλλον η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καρδίτσας, δεν έκρινε το συγκεκριμένο θέμα σημαντικό και επαναπαύθηκε στα λεγόμενα του Αντιδημάρχου.

Τώρα που συνέβησαν τα γεγονότα της , 18η & 19η ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2020 τι έχει να πει,

Είναι απορίας άξιο, ότι συγκάλεσε το Τοπικό Συμβούλιο για να βγάλει ανακοίνωση και να με μαλώσει, να μου πει ότι δεν γνωρίζω τι ακριβώς συμβαίνει, είναι επίσης απορίας άξιο, ότι σύμβουλοι του συνδυασμού του Αλεξάκου δεν μπορούν να συνεννοηθούν με τους Δημοτικούς Συμβούλους του συνδυασμού τους, οποίοι βγήκαν δημόσια και καταλογίζουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα  για τα γεγονότα που συνέβησαν από την πλημμύρα, αλλά  συνυπογράφουν την ανακοίνωση, θέλοντας να σπιλώσουν το πρόσωπό μου, πετώντας την μπάλα στην κερκίδα.

Κλείνοντας,  θέλω να πω, πως ο στρουθοκαμηλισμός  δεν πρέπει να είναι στοιχείο εκείνων που ασχολούνται με τα κοινά.

 

Γράφει ο Ιωάννης Κολοβός, Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Καρδίτσας