- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα-έκκληση της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων για αιμοδοσία

Κάλεσμα-έκκληση για αιμοδοσία απευθύνει η Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Ν. Καρδίτσας προς όλους τους Συλλόγους-μέλη της.

Συναισθανόμενη την κρισιμότητα των στιγμών που ζούμε λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και με δεδομένο ότι η ανθρωπιά, η προσφορά και η αλληλεγγύη είναι πράξεις πολιτισμού, η Διοίκηση του οργάνου στέλνει το δικό της μήνυμα και καλεί σε συστράτευση.

Με σχετική ανοιχτή επιστολή προς όλους τους Συλλόγους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων κ. Μανώλης Στεργιόπουλος αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξής:

«Σήμερα ενημερώθηκα πως υπάρχει μεγάλη έλλειψη σε αίμα στο νοσοκομείο μας. Σας παρακαλώ ενημερώστε όλα τα μέλη σας, ευαισθητοποιείστε τους ώστε να βοηθήσουμε πρώτα τους συνανθρώπους μας και κατόπιν όλο το προσωπικό (ιατρικό και νοσηλευτικό) του νοσοκομείου μας. Όσο δύσκολα κι αν είναι τα πράγματα πρέπει να βλέπουμε μισογεμάτο το ποτήρι. Υπάρχει ασφάλεια στην αιμοδοσία να μην ανησυχεί κανείς. Όσοι θέλετε μπορείτε να επικοινωνείτε με την κ. Ζωή Βαϊοπούλου, υπεύθυνη της Ένωσης στην αιμοδοσία και νοσοκόμα στο νοσοκομείο μας. Το τηλέφωνο της είναι 697 9441433. Ξανά επισημαίνω πως εξασφαλίζεται ασφαλής αιμοδοσία και αιμοληψία. Επίσης όλα τα μέλη οφείλουμε να είμαστε δίπλα στις ευπαθείς ομάδες και στους συνανθρώπους μας που δεν είναι σε θέση να εξυπηρετηθούν. Είναι το πραγματικό πρόσωπο του πολιτισμού αυτό. Ρωτήστε, αφουγκραστείτε και βοηθήστε  όσους δεν τα καταφέρνουν. Ο ιός φοβάται την αλληλεγγύη. Και το σημαντικότερο. Μενουμε σπιτι.  Έχουμε περάσει και πιο δύσκολα ως έθνος».