- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα για την Μέρα Πανελλαδική Δράσης Αυτοαπασχολούμενων

Καλούμε όλα τα Σωματεία αυτοαπασχολούμενων άλλα και κάθε αυτοαπασχολούμενο που έχει πληγεί από την «πανδημία», να πάρει μέρος στην παράσταση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιήσουμε στη ΔΟΥ Καρδίτσας την Τετάρτη 3 Ιούνη στις 11πμ με αίτημα αιχμής να ληφθούν μέτρα ουσιαστικής στήριξης για όλους τους αυτοαπασχολούμενους, με προτεραιότητα όσους έχουν ετήσιο εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.

Τα 800 ευρώ για 2,5 μήνες αντιστοιχούν σε 10€ ημερησίως, ποσό που δεν φτάνει να καλύψει ούτε τις ελάχιστες ανάγκες των οικογενειών μας. Για τα έξοδα των μαγαζιών μας ούτε λόγος.

Αρκεί η προσωρινή μετάθεση φόρων και χαρατσιών, ενώ τα νέα εκκαθαριστικά μας περιμένουν το επόμενο διάστημα; Όταν ξέρουμε ότι οι τράπεζες μας περιμένουν στη γωνία; Όταν η αντιλαϊκή πολιτική παραμένει ίδια και απαράλλακτη με τα προηγούμενα χρόνια; Όταν όλοι οι νόμοι για τη φορολογία, το Ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τις κατασχέσεις παραμένουν σε ισχύ;

Αντίθετα, η κυβέρνηση «δίνει “γη και ύδωρ” στους επιχειρηματικούς ομίλους. Γι’ αυτούς είναι τα μεγάλα πακέτα, σε αυτούς κατευθύνονται οι χρηματοδοτήσεις, οι επιδοτήσεις, οι φοροαπαλλαγές.

Διεκδικούμε:

 

Της Αγωνιστικής Συσπείρωσης Εμπόρων, του Σωματείου Ιδιοκτητών Ταξί και του Σωματείου Σχολικών Κυλικείων Ν. Καρδίτσας