- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα γυναικών για δυναμική συμμετοχή στην απεργία

Εργαζόμενη, Άνεργη, Νέα Μητέρα, Συνταξιούχε, οι Σύλλογοι Γυναικών Καρδίτσας-Σέκλιζας και η Ομάδα Γυναικών Ταμασίου, σε καλούν στον αγώνα για το μέλλον το δικό μας και των παιδιών μας! Στο νέο χτύπημα της κυβέρνησης στα δικαιώματά μας απαντάμε με τη μαζική συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση  στις 14 Δεκέμβρη!

Επιστρέφουμε ως “απαράδεκτες” τις προκλητικές δηλώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ότι τα βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα τελειώνουν… Η διαρκής αντεργατική επίθεση της κυβέρνησης με τα μνημόνια και τις απανωτές “αξιολογήσεις” δεν έχει τέλος.

Δίπλα σ’ όλα αυτά έρχεται το νέο τσεκούρι της 3ης “αξιολόγησης” με νέες ιδιωτικοποιήσεις, με νέους “κόφτες” στην υγεία και  στα κοινωνικά επιδόματα.

Καμιά μας να μην πέσει στη “φάκα” της κυβέρνησης για τα οικογενειακά επιδόματα. Η αλήθεια είναι ότι η κυβέρνηση κόβει τα επιδόματα από χιλιάδες λαϊκές οικογένειες για να δώσει ορισμένα “ψίχουλα” στις πιο εξαθλιωμένες. Αυτά δε φτάνουν ούτε για το κολατσιό των παιδιών στα σχολεία.

            Η νέα συμφωνία με τα μέτρα-καταπέλτη αποτελούν ένα ακόμα κρίκο στην αλυσίδα των θυσιών  που μας καλεί η κυβέρνηση να κάνουμε εμείς οι εργαζόμενοι και οι εργαζόμενες στην πόλη και στην ύπαιθρο.

Η υποκριτική ευαισθησία της κυβέρνησης για τη βία κατά των γυναικών αποκαλύφθηκε όταν χτυπήθηκε η κινητοποίηση για το δικαίωμα των απλήρωτων και απολυμένων γυναικών στα Market In στα Γιάννενα. Όταν χτύπησαν τους εστιακούς φοιτητές και φοιτήτριες που διεκδικούσαν το δικαίωμά τους στη σίτιση.

Στα μουλωχτά προσπάθησε η κυβέρνηση να φέρει το χτύπημα της συλλογικής δράσης των εργαζομένων. Ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα στο δικαίωμά μας στην απεργία, που είναι “όπλο” μας για να διεκδικήσουμε τα εργασιακά, κοινωνικά μας δικαιώματα.

            Για αυτό δέχονται τα συγχαρητήρια από τους βιομηχάνους, τους εφοπλιστές, τους τραπεζίτες, τους μεγαλεμπόρους και μεγαλοξενοδόχους, αυτούς που:

 

Εργαζόμενη, Άνεργη, Νέα Μητέρα, Συνταξιούχε,

            Κυβέρνηση, ΕΕ μας καλούν να θυσιάσουμε τις δικές μας ζωές στο βωμό των κερδών των επιχειρηματικών ομίλων.

            Εμείς δεν έχουμε άλλο δρόμο από τη συλλογική αγωνιστική μας δράση για να διεκδικήσουμε όλα αυτά που μας ανήκουν και μας στερούν ΕΕ και κυβερνήσεις.

Έχουμε τη δύναμη και την αποφασιστικότητα!

Διεκδικούμε :