- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα εμποροϋπαλλήλων και οικοδόμων για την απεργία της 18ης Φλεβάρη

Η κυβέρνηση της ΝΔ αμέσως μετά τις περικοπές, που ψήφισε στον Κρατικό Προϋπολογισμό, ύψους 220 εκ. ευρώ σε κύριες και επικουρικές συντάξεις για το 2020, όχι μόνο δεν κατήργησε το νόμο Κατρούγκαλου, όπως κάλπικα υπόσχονταν προεκλογικά, αλλά με το νέο αντιασφαλιστικό νόμο, που φέρνει στη Βουλή, τον εφαρμόζει πλήρως και τον θωρακίζει νομικά παραπέρα, για να ενταφιάσει και τις δικαστικές διεκδικήσεις.

Με το νέο Νόμο:

Αποφάσεις για 24ωρη απεργία στις 18 Φλεβάρη ενάντια στο νέο γύρο της αντιασφαλιστικής επίθεσης  έχουν ήδη πάρει:

Καλέσαμε επανειλημμένα την πλειοψηφία του ΔΣ του Εργατικού κέντρου Καρδίτσας και συνεχίζουμε να καλούμε να συνεδριάσει το ΔΣ, για να συζητήσει τα προβλήματα των εργαζομένων, να πάρει απόφαση για απεργία στις 18 Φλεβάρη, να οργανώσει τηναπεργία των εργαζομένων.Από τη στάση που θα κρατήσει θα φανεί και η θέση που παίρνει, αν αυτή είναι δίπλα στους εργαζόμενους  ή αν είναι στο πλευρό των εργοδοτών και των εκάστοτε κυβερνήσεων βάζοντας το χέρι του στην ταφόπλακα του ασφαλιστικού.

Τα Σωματεία δεν μένουμε με δεμένα τα χέρια.

Μετά από τις αποφάσεις τους για 24ωρη απεργία, όταν το νομοσχέδιο έρθει στη Βουλή, τα εργατικά Συνδικάτα – Σωματεία του Ν. Καρδίτσας, Εμποροϋπαλλήλων, Οικοδόμων & Συναφών Επαγγελμάτων, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Ν. Καρδίτσας και οι ΕΠ. ΑΓΩΝΑ Εργαζομένων στους χώρους:  Υγείας, Πυροπροστασίας και Συνταξιούχων Δημοσίου, προετοιμάζουμε την Πανελλαδική Πανεργατική απεργία στις 18 Φλεβάρη στις 10:30 πμ στην Κεντρική πλατεία,  προχωράμε σε μαζικές εξορμήσεις σε Συνοικίες και στην Πόλη, καθώς και σε εργασιακούς χώρους, με Συνελεύσεις, Συσκέψεις για ενημέρωση των εργαζομένων.

Κλιμακώνουμε  την πάλη  μας ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα της ΝΔ που θωρακίζει το νόμο Κατρούγκαλου.  Με καθημερινές πρωτοβουλίες δυναμώνουμε  τη μάχη μέσα στους χώρους δουλειάς και σε κάθε εργατική – λαϊκή γειτονιά, χωριό, για να σημάνει παντού απεργιακός ξεσηκωμός για την Κοινωνική Ασφάλιση, να φτάσει το μήνυμα της απεργίας παντού.

Διεκδικούμε: