- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα στους φορείς της Καρδίτσας για συμμετοχή στην 19η Οικολογική Γιορτή

Η ΟικόΣφαιρα  με συνδιοργανωτές μέχρι στιγμής την Περιφέρεια Θεσσαλίας – Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, το Δήμο Καρδίτσας, την ΑΝ.ΚΑ. ΑΕ, την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων Καρδίτσας, το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μουζακίου, την Ένωση Αγραφιώτικων Χωριών και το Φυσιολατρικό Όμιλο Καρδίτσας,  το 4ήμερο από 19μέχρι 22 Σεπτέμβρη 2019, πραγματοποιούν στην Καρδίτσα, την 19η Οικολογική Γιορτή, η οποία ξεκίνησε το έτος 2001 και συνεχίζεται ανελλιπώς μέχρι σήμερα, κάτι που δεν γίνεται σε καμία πόλη  της Ελλάδας.

Η  Γιορτή αυτή φέτος αφιερώνεται στην ανακυκλωση και στην κομποστοποιηση και περιλαμβάνει:

Η Οικολογική Γιορτή, έχει πανελλαδικό χαρακτήρα και προσελκύει εκθέτες και επισκέπτες από όλη την Ελλάδα. Επιθυμία μας είναι να παρουσιάσουμε και φέτος μια σειρά εκδηλώσεων, η οποία θα προβάλλει τα βιολογικά προϊόντα της χώρας και της περιοχής μας, αλλά και κάθε άλλη οικολογική δραστηριότητα, δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες για την ανάπτυξη δικτύωσης και συνεργασίας μεταξύ παραγωγών και επιχειρήσεων.

Για να επιτευχθεί αυτός ο στόχος, δεν φτάνουν μόνο οι προσπάθειες της ΟικόΣφαιρας αλλά χρειάζεται συστράτευση περισσότερων φορέων ως συνδιοργανωτών.

Στο παραπάνω πνεύμα απευθυνόμαστε σε εκείνους τους φορείς του νομού μας που μπορούν εθελοντικά και ανιδιοτελώς να πλαισιώσουν  τις προσπάθειες όλων των παραπάνω αναφερόμενων φορέων-συνδιοργανωτών  ώστε να παρουσιάσουμε ένα καλύτερο αποτέλεσμα. Προϋπόθεση συμμετοχής ως συνδιοργανωτή ενός φορέα είναι η συμμετοχή του στις εργασίες της Οργανωτικής Επιτροπής με ένα τουλάχιστο άτομο. Προθεσμία δήλωσης συμμετοχής μέχρι 25-7-19

Ωστόσο, ανεξάρτητα από τη συμμετοχή ή μη του οποιουδήποτε φορέα ως συνδιοργανωτή, μπορεί να παρουσιάσει μια δράση οικολογικού περιεχομένου στις παράλληλες εκδηλώσεις του 4ημέρου της Οικολογικής Γιορτής, αρκεί να το δηλώσει μέχρι στις 25-7-19 και εφόσον ως τότε δεν έχει κλείσει ο κατάλογος συμμετοχών.