- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα συμμετοχής στις εκδηλώσεις για το Πολυτεχνείο

Εργαζόμενοι, Άνεργοι, Μικροεπαγγελματίες, Μικρομεσαίοι αγρότες, Νέοι και Γυναίκες. Η ηρωική στάση των εργαζομένων και της νεολαίας στα στρατοδικεία, στις φυλακές, η αλύγιστη στάση στα βασανιστήρια, ήταν το λίπασμα που γιγάντωσε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας και οδήγησε στην ανατροπή της αμερικανοστήριχτης στρατιωτικοφασιστικής χούντας, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου το Νοέμβρη του 1973.
Η αντοχή και ο ηρωισμός, τα συνθήματα και οι στόχοι αποτελούν παρακαταθήκη για την εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα, τη νεολαία και σήμερα που ο καπιταλισμός στη χώρα μας και διεθνώς δημιουργεί στρατιές ανέργων και φτωχών, σαρώνει κατακτήσεις και δικαιώματα, ανάβει την φωτιά του πολέμου σε όλο και περισσότερες περιοχές, που φέρνει σκοτωμούς, δυστυχία και καραβάνια προσφύγων.
Η εξέγερση το Νοέμβρη του ‘73 κατά της φασιστικής δικτατορίας, κατά των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, σήμερα βρίσκει το νόημα και τη συνέχειά της μόνο στο δρόμο της λαϊκής πάλης και συμμαχίας κατά της αντιλαϊκής πολιτικής και του εκμεταλλευτικού συστήματος.
Σήμερα, 43 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, στον αγώνα για την υπεράσπιση των εργατικών, των λαϊκών οικογενειών από την ανεργία, την φτώχεια, την φοροληστεία, την εξαθλίωση, την κρατική καταστολή, ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το βασικό καθήκον είναι να συγκεντρωθούν οι δυνάμεις της εργατικής τάξης, των μικρών ΕΒΕ, των μικρομεσαίων αγροτών, των νέων και των γυναικών, σε μια λαϊκή συμμαχία που θα εναντιωθεί στην εξουσία του κεφαλαίου, στην Ε.Ε, στο ΝΑΤΟ, στην συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και σε κάθε κυβέρνηση του κεφαλαίου, στο πιο πιστό στήριγμα του συστήματος, την φασιστική Χρυσή Αυγή, και θα διεκδικήσει μια άλλη οικονομική ανάπτυξη προς όφελος του λαού.
Οι εργαζόμενοι, οι μικροί ΕΒΕ, οι μικρομεσαίοι αγρότες, οι γυναίκες και η νεολαία των λαϊκών στρωμάτων, πρέπει να αφήσουν τη ζωή που κάνουν και να δουν την ζωή που χάνουν καθημερινά, για χάρη των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου. Όπως αποδείχθηκε η λύση στα προβλήματα δεν μπορεί να έρθει με καμία πολιτική διαχείρισης του καπιταλισμού, όποιας παραλλαγής κι αν είναι αυτή, χωρίς οργανωμένο ταξικό αγώνα κόντρα στο μεγάλο κεφάλαιο και τις ιμπεριαλιστικές ενώσεις.
Γι’ αυτό επιβάλλεται η ανασύνταξη του εργατικού και λαϊκού κινήματος σε ταξική κατεύθυνση, με απομόνωση του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, η ανάπτυξη της συμμαχίας εργατών, μικρών αγροτών και ΕΒΕ, νέων και γυναικών των λαϊκών στρωμάτων.
Να πορευτούμε ενωμένοι και αποφασιστικά, με τις σημαίες της ταξικής πάλης, κόντρα σε όσους καλλιεργούν τον συμβιβασμό και την απογοήτευση, δίνοντας συνέχεια στην πικετοφορία για τις ΣΣΕ που διοργανώθηκε στην πόλη μας, όπως και σε όλες τις πόλεις από 530 εργατικά συνδικάτα, στο μεγάλο πανθεσσαλικό συλλαλητήριο στις 2 Νοέμβρη στη Λάρισα, ενάντια στην ανεργία και για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος. Να δώσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τη μάχη των απεργιών στις 24/11 στο δημόσιο και στις 8/12 στον ιδιωτικό τομέα, παραμερίζοντας τις ξεπουλημένες πλειοψηφίες της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

• Τα βάρη της κρίσης να πληρώσει η πλουτοκρατία και όχι οι εργαζόμενοι, οι μικροί αγρότες και ΕΒΕ. Όχι στα μνημόνια και τις αντιλαϊκές πολιτικές.
• Κανένας εργαζόμενος να μην αμείβεται κάτω από 751 ευρώ, κανένας χωρίς Σ.Σ.Ε και ανασφάλιστος. Επαναφορά των μισθών και συντάξεων στα επίπεδα πριν την κρίση. Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων.
• Όχι στην απλήρωτη δουλειά, στην εκ’ περιτροπής εργασία, στις μειώσεις μισθών και στις ατομικές συμβάσεις.
• Πλήρη και σταθερή εργασία για όλους με 7ωρο-5θήμερο-35ωρο.
• Μέτρα προστασίας των ανέργων. Επίδομα 600 ευρώ το μήνα σε όλους τους ανέργους για όσο διαρκεί η ανεργία τους.
• Αποκλειστικά Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση για όλους. Σύνταξη στα 60 οι άνδρες και στα 55 οι γυναίκες.
• Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και της βαριάς φορολογίας μισθωτών, συνταξιούχων, μικρών αγροτών και ΕΒΕ. Ατομικό αφορολόγητο όριο 20.000 ευρώ.
• Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη! Μπλόκο στους πλειστηριασμούς!
• Κατάργηση των άμεσων και έμμεσων περιορισμών της αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής που επιβάλλει η νέα ΚΑΠ, να μην ισχύσουν τα χειρότερα μέτρα, σύνδεση των ενισχύσεων με την παραγωγή, το ζωικό κεφάλαιο.
• Κατώτατες εγγυημένες τιμές για τα αγροκτηνοτροφικά προϊόντα, που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής και να αφήνουν εισόδημα για επιβίωση και συνέχιση της αγροτικής δραστηριότητας.
• ΟΧΙ στην «απελευθέρωση» επαγγελμάτων προς όφελος των μονοπωλίων.
• Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία-πρόνοια για όλους.
• Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις, στο ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου.
• Μονομερής διαγραφή του χρέους, αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ. Κουμάντο στον τόπο και στην οικονομία να κάνει ο λαός.
• Όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και τις επεμβάσεις, καμία συμμετοχή της χώρας μας σ’ αυτούς, απομάκρυνση τώρα των ξένων βάσεων και στρατηγείων από τη χώρα μας, αποδέσμευση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.
• Στήριξη-φροντίδα για τους πρόσφυγες, όχι σε πνιγμούς και κέντρα φυλακές.
• Κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου, της Σένγκεν, του Frontex και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της Ε.Ε. Ελεύθερη μετακίνηση για τις χώρες που επιθυμούν να πάνε.
Η φετεινή επέτειος του Πολυτεχνείου, να σηματοδοτήσει τη λαϊκή αντεπίθεση, που θα συμπαρασύρει, αντιλαϊκές πολιτικές, μνημόνια, κυβερνήσεις και το εκμεταλλευτικό σύστημα. Δεν είναι ανίκητοι!
Πιστέψτε στη δύναμή σας, φέρτε τα πάνω-κάτω!