- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα της ΕΟΑΣΚ για συμμετοχή στις αγροτικές κινητοποιήσεις

Η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας απευθύνει ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους αγροτοκτηνοτρόφους να συμμετέχουν μαζικά στο στήσιμο του μπλόκου, που πλήττονται από τις πολιτικές κυβέρνησης και ΕΕ και έχουν την διάθεση να παλέψουν για το δίκιο τους με τα αιτήματα πάλης που προβάλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα και οριστικοποιήθηκαν στις συσκέψεις που πραγματοποιήθηκαν όλο αυτό το διάστημα με την συμμετοχή Αγροτικών Συλλόγων και Αγροτών.

Εκτιμάμε ότι υπάρχουν συσσωρευμένα προβλήματα που οξύνονται και οδηγούν σε δραστική μείωση του εισοδήματος αγροτών και κτηνοτρόφων (φορολογικό, ασφαλιστικό, κόστος παραγωγής, οι τιμές στα προϊόντα, τα χρέη κλπ).

Οι αγώνες μας έφεραν αποτελέσματα τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχαν κάποιες κατακτήσεις όπως το αφορολόγητο, η σταδιακή αύξηση του ΕΦΚΑ ως το 2022, η αναβολή του φόρου επιτηδεύματος που δεν πληρώναμε τα προηγούμενα χρόνια με την τήρηση βιβλίων, που μπορεί να μην μας ικανοποιούν με βάση τις ανάγκες μας αλλά έδωσαν μια ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες αγρότες και κτηνοτρόφους. Ταυτόχρονα βάλαμε φρένο στα ακόμη χειρότερα μέτρα που έχει η κυβέρνηση στα συρτάρια και θα υλοποιούσε αν δεν είχε την πίεση των κινητοποιήσεων μας.

Παλεύουμε για να διεκδικήσουμε λύσεις στα οξυμένα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζουμε και να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας ανάμεσα στα οποία είναι:

Με τους αγώνες μας το επόμενο διάστημα, υλοποιώντας την απόφαση της πλατιάς σύσκεψης της ΕΟΑΣΚ με τους Αγροτικούς Συλλόγους στο Παλαμά και στα πλαίσια της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων μπορούμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις ανακοπής της επίθεσης και κάποιων κατακτήσεων μαζί με κοινό βηματισμό με εργαζόμενους και αυτοαπασχολούμενους, αφού έχουμε κοινά συμφέροντα και κοινό αντίπαλο. Γιατί τίποτα δεν χαρίζεται όλα κατακτιούνται.

 

Το ΔΣ της ΕΟΑΣΚ