- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης για την απεργία στις 26 Νοέμβρη 2020

Η απεργία της 26ης Νοέμβρη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα παραπέρα βήμα κλιμάκωσης της λαϊκής πάλης ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική. Αξιοποιώντας την πολύτιμη πείρα από τις συντονισμένες αγωνιστικές πρωτοβουλίες για την Υγεία, για μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς (ΜΜΜ), αλλά και με δύναμη από τις πολύμορφες κινητοποιήσεις με τις οποίες εργαζόμενοι σε όλη την χώρα τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου, κόντρα στον αυταρχισμό και την καταστολή που επιστράτευσε η κυβέρνηση, δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για την επιτυχία των απεργιακών συγκεντρώσεων.

 

Η κυβερνητική πολιτική με την αντιλαϊκή της επέλαση στο όνομα της πανδημίας, έχει οδηγήσει σε φανερά αδιέξοδα. Καθημερινά τα χιλιάδες κρούσματα της πανδημίας, οι εκατοντάδες διασωληνωμένοι, οι χιλιάδες άνθρωποι που έχουν χάσει τη ζωή τους και στη χώρα μας, καταρρίπτουν την κυβερνητική προσπάθεια εξωραϊσμού της κατάστασης. Τα τεράστια κενά και οι ελλείψεις  στα δημόσια νοσοκομεία, οι εστίες υπερμετάδοσης στα ΜΜΜ, οι  χώροι εργασίας χωρίς μέτρα προστασίας, με απόκρυψη κρουσμάτων, με πιέσεις στους εργαζόμενους για δουλειά ακόμα και σε κατάσταση ασθένειας, το παραμύθι της τηλεκπαίδευσης που καταρρέει με πάταγο, έρχονται να προστεθούν στους τσεκουρωμένους μισθούς, στις απολύσεις, στον περιορισμό των δικαιωμάτων της λαϊκής οικογένειας, δημιουργώντας μια ασφυκτική κατάσταση.

Αυτή η αντιλαϊκή πολιτική στην οποία ομονοούν η κυβέρνηση και τα άλλα αστικά κόμματα εκφράζεται και με την ολοένα βαθύτερη εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες “πολέμου”, όπως οι ίδιοι τις αποκαλούν, η χώρα μας δαπανά πάνω από 4.5 δις ευρώ για τις ΝΑΤΟϊκές ανάγκες, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση ανάμεσα στα κράτη – μέλη του. Ενισχύει κι αναβαθμίζει το ήδη υπάρχον πλέγμα ευρωατλαντικών υποδομών, δημιουργώντας και νέες. Την ώρα που η χώρα μας βγαίνει προτελευταία στην πανευρωπαϊκή κατάταξη για τις δαπάνες στην υγεία, που πετσοκόβει στον προϋπολογισμό του 2021 ακόμη περισσότερο τις δαπάνες για την παιδεία, η κυβέρνηση δίνει ζεστό χρήμα με τη σέσουλα για νέους εξοπλισμούς, ενταγμένους στους ευρωατλαντικούς σχεδιασμούς.

Αναγορεύει σε δήθεν εγγυητές της ειρήνης, της ασφάλειας, των κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας μας τις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, την ΕΕ, όταν είναι αυτοί που δεν αναγνωρίζουν σύνορα στο Αιγαίο, που ρίχνουν νερό στο μύλο της τουρκικής επιθετικότητας, που φέρουν εγκληματικές ευθύνες για δεκάδες πολεμικές επιχειρήσεις σε όλη την υδρόγειο! Καλλιεργεί τον επικίνδυνο εφησυχασμό, προβάλλοντας  τις «κυρώσεις» της ΕΕ ως παράγοντα ανάσχεσης της τουρκικής επιθετικότητας. Παίζει με τη φωτιά του πολέμου αναβαθμίζοντας τις συμμαχίες με ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της περιοχής όπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το κράτος – δολοφόνος του Ισραήλ, κ.α..

Η εθνική ενότητα και ομοψυχία για την οποία μας μιλάνε, σημαίνει “σιγή νεκροταφείου” για τις ανάγκες, τα δικαιώματα και για το μέλλον της λαϊκής οικογένειας! Επιχειρούν να παρουσιάσουν ως δήθεν κοινά τα συμφέροντα των μεγάλων οικονομικών ομίλων με εκείνα της εργατικής  – λαϊκής οικογένειας. Με πρόσχημα την εξάπλωση της πανδημίας, για την οποία φέρουν εγκληματικές ευθύνες, επιχειρούν να φιμώσουν τη λαϊκή διεκδίκηση! Θέλουν το λαό με το κεφάλι σκυμμένο να δέχεται αδιαμαρτύρητα αυτή την πολιτική που τον ματώνει καθημερινά και ταυτόχρονα ανοίγει το δρόμο για το πολεμικό σφαγείο.

Καμιά συναίνεση στην αντιλαϊκή πολιτική! Η λαϊκή πάλη μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια!

Ενώνουμε τη φωνή μας με τα εργατικά σωματεία και τους φορείς του λαϊκού κινήματος για την επιτυχία της απεργίας στις 26 Νοέμβρη, απαιτώντας: