- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ για το συλλαλητήριο

Η περίοδος που διανύουμε βρίσκει όλους εμάς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τα ευρύτερα φτωχομεσαία κοινωνικά στρώματα, μπροστά σε μια νοσηρή κατάσταση. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ συνεχίζει να υλοποιεί με απαράμιλλη προσήλωση και θρησκευτική ευλάβεια το σύνολο των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του ευρωπαϊκού και εγχώριου κεφαλαίου.

Τα μέτρα που προωθούνται, στο χώρο του Δημοσίου, είναι πλήρως ευθυγραμμισμένα με τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές περί συρρίκνωσης του Δημοσίου, εφαρμόστηκαν απαρέγκλιτα από όλες τις μνημονιακές κυβερνήσεις και στοχεύουν σε ένα κράτος που, τυπικά, θα εποπτεύει τις αρμοδιότητες που θα ασκούν ιδιωτικές εταιρείες, ενώ για τις ανάγκες του θα προσλαμβάνει, κυρίως, προσωπικό με ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Η κυβέρνηση,  με τη συμφωνία που έκλεισε με τους δανειστές, δίνει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργασιακά δικαιώματα έχουν απομείνει. Η τελευταία συμφωνία, που αποτελεί ουσιαστικά το 4ο μνημόνιο, έρχεται να περικόψει κι άλλο τις συντάξεις, μετατρέποντάς τες σε προνοιακά βοηθήματα, να φοροληστέψει κι άλλο τον ελληνικό λαό, μέσω της μείωσης του αφορολόγητου, να διατηρήσει το πετσοκομμένο νομοθετικό πλαίσιο για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, να ξεπουλήσει δημόσιες επιχειρήσεις, κρίσιμες υπηρεσίες κι οργανισμούς και με περίσσιο  θράσος να περιορίσει τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και τις ελευθερίες. Και όλα αυτά, σε μια περίοδο που η ανεργία εξακολουθεί να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα, η μερική απασχόληση κι η μαύρη κι εκ περιτροπής εργασία έχουν εκτιναχθεί στο ζενίθ, με τους μισθούς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων στο ναδίρ, ενώ διευρύνονται τα προνόμια κι η φοροασυλία του μεγάλου κεφαλαίου.

Στον μνημονιακό κατήφορο της Κυβέρνησης πρέπει να βάλουμε τέρμα, και αυτό θα διατρανώσουμε με τη συμμετοχή μας στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, στη ΔΕΘ.

Η απορρύθμιση και χειραγώγηση των εργασιακών σχέσεων, τα μισθολογικά ψίχουλα, η γενικευμένη ανασφάλεια από την επιβολή ενός νέου εργασιακού μοντέλου χαμηλού εργασιακού κόστους, η αρπαγή των εισφορών, των αποθεματικών και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας, κάθε άλλο παρά μοιάζουν με τον εργασιακό παράδεισο που υποσχόταν ο κ. Τσίπρας προεκλογικά.

Ως Νομαρχιακό Τμήμα Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ συμμετέχουμε επομένως μαζικά στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ.

Μετακινούμαστε ΔΩΡΕΑΝ με τα λεωφορεία που διαθέτει το Εργατικό Κέντρο και τα οποία θα αναχωρήσουν το Σάββατο το πρωί στις 10 από το άγαλμα του Καραϊσκάκη.