- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάλεσμα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων για το Κιλελέρ

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού δικαίου Ν. Καρδίτσας  καλεί τους εργαζόμενους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους συνταξιούχους, τη νεολαία να συμμετέχουν στον αγωνιστικό εορτασμό της εξέγερσης των κολίγων του Θεσσαλικού κάμπου στο Κιλελέρ.

Ο εορτασμός για την επέτειο από την εξέγερση του Κιλελέρ θα γίνει την Κυριακή 19 Μαρτίου και από την Καρδίτσα  θα αναχωρήσουν λεωφορεία στις 10.30 το πρωί, από το Εμπορικό κέντρο.

«Τα φετινά μπλόκα που οργανώθηκαν από την Πανελλαδική Συντονιστική της Νίκαιας, η συντονισμένη κινητοποίηση χιλιάδων αγροτών σε όλη την Ελλάδα, τα βήματα στην οργάνωση για να δυναμώσουν οι αγώνες το επόμενο διάστημα, αποτελούν σημαντική παρακαταθήκη και πληρωμένη απάντηση απέναντι στην κυβέρνηση και τα μονοπώλια που επιδιώκουν με το καρότο και το μαστίγιο να επιβάλλου σιγή ιχθύος στα λαϊκά στρώματα.

Το ξεκλήρισμα των μικρομεσαίων αγροτών επιχειρείται για χάρη των σύγχρονων τσιφλικάδων, αγροτοκαπιταλιστών, μεγαλοαγροτών, των επιχειρηματικών ομίλων που συγκεντρώνουν τη γη και την παραγωγή. Αυτή η πολιτική έχει σοβαρές συνέπειες όχι μόνο για τους αγρότες, αλλά και στη ζωή των εργαζομένων, των συνταξιούχων που αγοράζουν έτσι κι αλλιώς πανάκριβα τα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Είναι η ίδια πολιτική που στέλνει εκατομμύρια εργάτες στην ανεργία, που εμπορευματοποιεί Υγεία, Παιδεία, που τσακίζει τα δικαιώματα των νέων για να διασφαλίζει τα κέρδη των μονοπωλίων. Είναι η ίδια πολιτική που επιδιώκει να ρίξει το αφορολόγητο στα 5.000 ευρώ για όλους, μειώνοντας έμμεσα μισθούς, συντάξεις χαρατσώνοντας το λαό και φοροαπαλλάσσοντας το κεφάλαιο. Είναι η ίδια πολιτική που αφανίζει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους, μικρούς εμπόρους, με τις ρυθμίσεις για τα κόκκινα δάνεια, την ίδια ώρα που το κεφάλαιο απολαμβάνει δεκάδες φοροαπαλλαγές.

Μπροστά στα νέα τρομοκρατικά διλήμματα και τις αυταπάτες περί «δίκαιης ανάπτυξης» που απλόχερα μοιράζει η κυβέρνηση με στόχο να δημιουργήσει συνθήκες αποδοχής των νέων βάρβαρων μέτρων που έχει συμφωνήσει με το κουαρτέτο για το κλείσιμο της αξιολόγησης, η απάντηση των εργαζομένων, των αυτοαπασχολούμενων, των φτωχών αγροτών πρέπει να είναι η οργάνωση της κοινής αντεπίθεσης διεκδικώντας κάλυψη των απωλειών μας, κατάργηση όλων των αντεργατικών-αντιλαϊκών νόμων.

Οι κοινοί μας αγώνες και ιδιαίτερα οι περσινές μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις με κορύφωση την κάθοδο στην Αθήνα, δείχνουν το δρόμο».