- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κάνοντας βόλτες στην πόλη, φτιάχνουμε το χάρτη της!!!

Με δύο δράσεις έξω από τις παιδικές βιβλιοθήκες, ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 17 Ιουλίου, η 3η εβδομάδα  των Καλοκαιρινών Δραστηριοτήτων Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας, στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας.

Μια ωραία βόλτα στη γειτονιά, έκαναν τα παιδιά της Παιδικής Βιβλιοθήκης «Παυσιλύπου». Αφού πιο πριν είδαμε τους χάρτες από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα «Στο βιβλίο των Χαρτών» από τις εκδόσεις Αλεξάνδρεια, βάλαμε τα καπέλα μας, κρατήσαμε τις απαραίτητες αποστάσεις και κάναμε μια μικρή βόλτα στο κέντρο της πόλης και στο υπέροχο πάρκο του Παυσιλύπου.

Βγάλαμε μια αναμνηστική φωτογραφία στο άγαλμα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα, περάσαμε δίπλα από την παιδική χαρά και τα κλουβιά με τα παγώνια και φτιάξαμε τους δικούς μας χάρτες, όπως τους αντιλαμβάνονταν ο καθένας. Γυρίζοντας στη βιβλιοθήκη, απλά τους δώσαμε χρώμα!!!

Ένας απλός περίπατος γύρω από την Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Αρτεσιανού», γέμισε το πρωινό ξύπνημα των παιδιών με ήχους, εικόνες, συναισθήματα. Αφουγκραστήκαμε το σφυγμό της γειτονιάς, παρατηρήσαμε την οικογένεια των πελαργών πάνω στη φωλιά τους, αγκαλιάσαμε τα δέντρα και μας ψιθύρισαν το μυστικό τους. Στην αγκαλιά της φύσης νιώθεις μικρός και ευτυχισμένος.

Γυρίσαμε και διαβάσαμε το βιβλίο του Nicholas Oldland «Η αρκούδα που αγαπούσε τα δέντρα» από τις εκδόσεις  Καλειδοσκόπιο. Η αρκούδα ήταν γεμάτη αγάπη και χαρά για τη ζωή και όλα τα πλάσματα τα αγκάλιαζε, ενώ έκανε τη βόλτα της στο δάσος…

            Την Δευτέρα 20 Ιουλίου, ξεκινάει η 4η εβδομάδα των δραστηριοτήτων στις παρακάτω παιδικές βιβλιοθήκες:

            Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Διαμερίσματος «Παλαιοκκλησίου» – Ίχνη πάνω στο ύφασμα. Πολύχρωμα υφάσματα ράβονται και πλέκονται με νήμα, επιδέξια από τα χεράκια των παιδιών. Δίνουν έτσι τη δική τους ερμηνεία στην έννοια του ράβε – ξήλωνε!!!

            Παιδική Βιβλιοθήκη «Αγγελική Βαρελλά» – Ο κήπος του Matisse. Διαβάζουμε το πολύ όμορφο βιβλίο της Samantha Friedman «ο κήπος του Matisse” από τις εκδόσεις Μέλισσα. Με αφορμή τις δημιουργίες του καλλιτέχνη μέσα από το βιβλίο, με πολύχρωμα χαρτιά, φτιάχνουμε τα δικά μας κολλάζ!!!

Παιδική Βιβλιοθήκη συνοικίας «Αγίου Φανουρίου» – Ίχνη σε αλεύρι και νερό. Με απλά καθημερινά υλικά και τρόφιμα, όπως ένα σακουλάκι αλεύρι, μια λεκάνη με νερό και μερικά φασόλια, παίζουμε με τα παιδιά τα πιο διασκεδαστικά καλοκαιρινά παιχνίδια!!!

Οι δράσεις θα πραγματοποιούνται κάθε πρωί από τις 10:30 έως τις 11:30 και απευθύνονται κυρίως σε παιδιά που έχουν τελειώσει την Α΄ Δημοτικού έως και 15 ετών, διότι οι περισσότερες απαιτούν γραφή και ανάγνωση. Παιδιά κάτω των 7 ετών, πρέπει να συνοδεύονται από ενήλικα καθ’ όλη τη διάρκεια των δράσεων.

Αναλυτικό πρόγραμμα λειτουργίας της κάθε βιβλιοθήκης, καθώς και τις δράσεις που θα πραγματοποιούν, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Δήμου Καρδίτσας, και στις σελίδες των παιδικών βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ. στο Facebook: Παιδικές Βιβλιοθήκες Δ.Ο.Π.Α.Κ. Δήμου Καρδίτσας & Παιδικές Βιβλιοθήκες Καρδίτσας και στους πίνακες ανακοινώσεων των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δ.Ο.Π.Α.Κ.

Αυτό το καλοκαίρι ερχόμαστε κοντά… μόνο με τα βιβλία!!!