- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων αποκτά η πόλη της Καρδίτσας

Ένα σημαντικό έργο με κοινωνικό πρόσημο υλοποιεί στην πόλη της Καρδίτσας η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε συνεργασία με την Ι. Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Μετά την έγκριση που έδωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, προχωρά σε δημοπράτηση το έργο  «Κατασκευή κτιρίου Κέντρου Κοινωνικών Δραστηριοτήτων Καρδίτσας», προϋπολογισμού 3.399.133 ευρώ,  με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Το Κέντρο Κοινωνικών Δραστηριοτήτων  θα είναι μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα,   θα εξυπηρετεί ολόκληρη την Π.Ε. Καρδίτσας και θα λειτουργεί υπό την ευθύνη της Ιεράς Μητρόπολης  Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Το έργο περιλαμβάνει την αποπεράτωση υπάρχοντος κτιρίου ιδιοκτησίας της Ιεράς Μητροπόλεως στο κέντρο της Καρδίτσας (Ευαγγελίστρια) και την κατασκευή προσθηκών σε αυτό, με πλήρεις εργασίες εσωτερικές και εξωτερικές, διαρρυθμίσεις χώρων, εξασφάλιση πλήρους πρόσβασης, καθώς επίσης και την προμήθεια του εξοπλισμού που απαιτείται για την εύρυθμη λειτουργία του.

« Στέλνουμε ξεκάθαρο και έμπρακτο μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας» δηλώνει ο Κ. Αγοραστος « σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και το Σεβασμιότατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε  ευάλωτες και ευπαθείς ομάδες, κάθε ηλικίας: μαθητές που χρειάζονται το κοινωνικό φροντιστήριο, συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη το συσσίτιο, συνάνθρωποι που χρειάζονται ψυχολογική υποστήριξη, κοινωνική συναναστροφή, διέξοδο ψυχαγωγίας. Οι αυξημένες κοινωνικές ανάγκες που  καταγράφονται στην περιοχή της Καρδίτσας και η έλλειψη οργανωμένης δομής για την ικανοποίησή τους, είναι η βάση για τη συνεργασία μας με τη Μητρόπολη και την υλοποίηση του έργου. Έχουμε εικόνα και ήχο της δύσκολης πραγματικότητας, ανταποκρινόμαστε με όσα μέσα διαθέτουμε, συμβάλλουμε στην καταπολέμηση της φτώχειας και των διακρίσεων, εργαζόμαστε για να εμπεδωθεί η κοινωνική αλληλεγγύη και η  κοινωνική συνοχή» προσθέτει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας.

Εγκρίθηκε η δημοπράτηση

Μετά την ολοκλήρωση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Π.Ε. Καρδίτσας και τη θετική αξιολόγησή τους από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του σχετικού Διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

 

Το Κέντρο πρόκειται να προσφέρει υπηρεσίες όπως:

 

Ωφελούμενοι θα είναι, αναλόγως της επιμέρους δραστηριότητας του Κέντρου, άτομα που διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, νέοι μαθητές ή τελειόφοιτοι, ηλικιωμένοι, άτομα με μερική αναπηρία κ.α. Οι δραστηριότητες του Κέντρου αφορούν συνοπτικά στη σίτιση, παροχή αναγκαίων ειδών, δραστηριότητες ψυχολογικής υποστήριξης και συμβουλευτικής, κοινωνικού φροντιστηρίου, εκπαιδευτικά – πολιτιστικά και ψυχαγωγικά προγράμματα. Την λειτουργία, διοίκηση και διαχείριση του Κέντρου θα αναλάβει το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Μητροπόλεως. Επίσης προβλέπεται με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας, να υλοποιηθεί και το μέρος του όλου Έργου που αφορά σε «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού» καθώς και συνδέσεις με ΟΚΩ, προϋπολογισμού 190.941ευρώ, με διαγωνισμό, που θα διενεργηθεί σε επόμενο χρόνο.