- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κέντρο υγείας – χιονοδρομικό – χώροι άθλησης

  Τα Τοπικά Διαμερίσματα του Δήμου Νεβρόπολης Αγράφων, επισκέφθηκε ο υποψήφιος για το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ Βασίλης Τσαντήλας, τις τελευταίες ημέρες και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες της περιοχής.

          Η οικονομική κρίση, έχει επιπτώσεις και στις επιχειρήσεις της λίμνης Πλαστήρα, αφού υπάρχει μεγάλη μείωση και στους επισκέπτες και στις εξόδους σε καταστήματα εστίασης.

          Οι επαγγελματίες θεωρούν ότι η κατασκευή του Χιονοδρομικού Κέντρου στη θέση Καραμανώλη και η δημιουργία ενός πλήρους και σύγχρονου Αθλητικού Κέντρου, θ΄αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των επισκεπτών, θα δώσει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια στην τουριστική περίοδο και θα ικανοποιεί τους επισκέπτες που θα γεμίζουν το χρόνο τους και το κυριότερο θ΄αναπτυχθεί ο Αθλητικός Τουρισμός.

          Καθολικό αίτημα των κατοίκων είναι η κατασκευή και λειτουργία ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ         για την περίθαλψη των κατοίκων και επισκεπτών καθώς και Τουριστικής Αστυνομίας.  

          Ο κος Τσαντήλας, αναφέρθηκε στους αγώνες και προσπάθειες που ξεκίνησαν από το 1984 για την Τουριστική ανάπτυξη της λίμνης Πλαστήρα με πρωτεργάτες τους Νομάρχες Δ. Κουκουλάκη, Μιχ. Χρυσοχοΐδη, την Ένωση Αγραφιώτικων χωριών, τον Αναπτυξιακό Σύνδεσμο, τα Κοινοτικά Συμβούλια και που είχαν ως αποτέλεσμα η λίμνη Πλαστήρα, να εξελιχθεί ως πρότυπο τουρισμού πανελλήνια.

          Για το Κέντρο Υγείας, ο κ. Τσαντήλας θύμισε ότι από το 1988 είχε συνταχθεί σχετική μελέτη με πρωτοβουλία του νομάρχη Μ. Χρυσοχοΐδη και τον Πρόεδρο του Αναπτυξιακού Συνδέσμου κου Γιώργου Ντόβολου και είναι παράλειψη που μέχρι σήμερα οι ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας δεν προχώρησαν στην υλοποίησή του.