- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κίνδυνος για τη δημόσια υγεία από απορρίμματα στο Μουζάκι

Η Περιβαλλοντική Οικολογική  Παρέμβαση Μουζακίου -Παμίσου-Ιθώμης, Νομού Καρδίτσας προειδοποιεί για ρύπανση-μόλυνση του Περιβάλλοντος και κίνδυνο για τη δημόσια υγεία  από απορρίμματα στην κωμόπολη του Μουζακίου.

Σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Αγαπητοί Πολίτες

Ύστερα από καταγγελίες Συνδημοτών μας διαπιστώθηκε ότι στην κωμόπολη του Μουζακίου πέριξ των μπλε και πράσινων κάδων απορριμμάτων και πριν ή λίγο μετά την αποκομιδή, επικρατεί συνήθως αυτή η απαράδεκτη και θλιβερή εικόνα που βλέπετε στις φωτογραφίες που επισυνάπτονται.

Αυθαίρετα, ανεύθυνα  και ανεξέλεγκτα ΄΄ τα σκουπίδια  είναι πεταμένα΄΄ στους δρόμους μέσα και έξω από τους κάδους, προκαλώντας εστίες μόλυνσης για τον άνθρωπο, τα ζώα αλλά και το περιβάλλον, καθότι έρχονται σε επαφή μ αυτά  πολλά αδέσποτα ζώα και τρωκτικά με αποτέλεσμα να γίνονται φορείς μικροβίων και πολλών ασθενειών.

Η προαναφερόμενη κατάσταση αλλά και η αφόρητη δυσοσμία με τυχόν βλαβερά στραγγίσματα , επιβαρύνει βάναυσα και επικίνδυνα τον κόσμο γύρω μας και υποβαθμίζει την ποιότητα της ζωής μας .

Σε λίγα μέτρα απόσταση παίζουν παιδιά ΄΄με θεατές΄΄ τα συμπαθέστατα

΄΄ ζωάκια ΄΄  που βλέπετε στις ΦΩΤΟ, γεγονός το οποίο μας υποχρεώνει να επισημάνουμε τους κινδύνους που κρύβει αυτή η κατάσταση και να καλέσουμε τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Καθαριότητας του Δήμου Μουζακίου ΄΄να αφυπνιστεί και να αντιληφθεί  τις υποχρεώσεις του΄΄, λαμβάνοντας άμεσα  τα απαραίτητα  και οφειλόμενα μέτρα προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος και της υγείας των Πολιτών .

Οι εικόνες αυτές προσβάλλουν τον πολιτισμό μας και για το καλό όλων μας δεν πρέπει να τις ξαναδούμε .-

 

Μουζάκι 7-5-2017

Το Δ.Σ

Της Περιβαλλοντικής  Οικολογικής  Παρέμβασης

Μουζακίου-Παμίσου-Ιθώμης

Ν.Καρδίτσας