- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Καθαρισμός αρδευτικών καναλιών και ποταμών στο Δήμο Παλαμά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται νέες ουσιαστικές παρεμβάσεις σε αρδευτικά κανάλια και ποταμούς της Π.Ε Καρδίτσας. Αυτή τη φορά στο Δήμο Παλαμά και συγκεκριμένα στις Τ.Κ Κοσκινά και Ψαθοχώρας. Την περιοχή επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Καρδίτσας κ. Κωστής Νούσιος με τον πρόεδρο της Τ.Κ Κοσκινά κ. Γιώργο Αγγελούση και αναφορικά με την εξέλιξη των εργασιών δήλωσε: ‘’ Συνεχίζουμε με εντατικούς ρυθμούς τις εργασίες καθαρισμού σε αρδευτικά κανάλια και ποτάμια στην περιοχή της αρμοδιότητάς μας. Οι εργασίες περιλαμβάνουν κοπή και απομάκρυνση της παρόχθιας αυτοφυούς βλάστησης και καθαρισμό της κοίτης από συσσωρευμένη ίλυ και φερτά υλικά. Η συγκεκριμένη εργολαβία είναι ύψους 70.000 ευρώ και θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες εκατοντάδων αγροτών’’.

Η Π.Ε πραγματοποιεί συνεχώς τέτοιου είδους παρεμβάσεις, όπου κρίνεται απαραίτητο, από την αρχή της αρδευτικής περιόδου, προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη απόδοση στη ροή αρδευτικού νερού το καλοκαίρι, αλλά και να αποτραπούν πλημμυρικά φαινόμενα σε περιπτώσεις ακραίων καιρικών συνθηκών.

‘’ Ως Π.Ε Καρδίτσας, σε συνεργασία με τους περιφερειακούς συμβούλους και τις τεχνικές υπηρεσίες, με τις παρεμβάσεις μας αυτές ικανοποιούμε χρόνια αιτήματα των αγροτών της περιοχής, αφού πολλά από τα αρδευτικά αυτά κανάλια δεν είχαν καθαριστεί για μεγάλο διάστημα. Με τον τρόπο αυτό διευκολύνουμε την άρδευση των καλλιεργειών, αλλά και την αποστράγγιση, όταν κρίνεται απαραίτητο. Ο πρωτογενής τομέας παραμένει στις προτεραιότητες της πολιτικής του Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού, ο οποίος εφαρμόζει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα για την ανάπτυξή του. Με παρεμβάσεις που προστατεύουν το περιβάλλον, διευκολύνουν τον αγρότη και ενισχύουν την παραγωγική διαδικασία’’.