- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Καλλιτεχνίας απόλαυση από την IPA Καρδίτσας

Την Παρασκευή 26 Μαΐου 2017 και ώρα 10:30΄ π.μ., στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο της πόλης μας, η διεύθυνση και μαθητικά σύνολα του 10ου Δημοτικού Σχολείου, με την υποστήριξη και πολύτιμη αρωγή της Τοπικής Διοίκησης Καρδίτσας της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (International Police Association), παρουσίασαν την παιδική θεατρική παράσταση με τίτλο: «Μικρές ιστορίες και τραγούδια της γειτονιάς μας».

Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες με συντονιστές τον Διευθυντή, τον Υποδιευθυντή και το λοιπό διδακτικό προσωπικό του Σχολείου μας εξέπληξαν ευχάριστα με το αυξημένο καλλιτεχνικό τους αισθητήριο και το ταλέντο τους! Απέδωσαν άρτια τους ρόλους τους, μεταβίβασαν στους θεατές πολλαπλά μηνύματα ελπίδας, ιδέες και σκέψεις για προβληματισμό, άσκησαν ευγενική κριτική και  στο τέλος, εισέπραξαν εγκάρδια χειροκροτήματα και ειλικρινή συγχαρητήρια.

Ίσως, οι λέξεις να φαντάζουν φτωχές στο να περιγράψουν την καλλιτεχνική πανδαισία, την οποία βιώσαμε όλοι όσοι παρακολουθήσαμε τα δρώμενα επί θεατρικής σκηνής. Τα παιδιά ως επαγγελματίες θεατρίνοι υποστήριξαν στο μέγιστο την τέχνη του θεάτρου. Τα τραγούδια, που επιλέχθηκαν κατάλληλα από τον Υποδιευθυντή του Σχολείου για να επενδύσουν μουσικά την παράσταση, αποδεικνύουν το μεράκι και την αγάπη του εκπαιδευτικού για την τέχνη.

Θερμά συγχαρητήρια, λοιπόν, στους εμπνευστές και δημιουργούς αυτής της καλλιτεχνικής προσφοράς των παιδιών προς όλους εμάς. Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς του 10ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, οι οποίοι ενθαρρύνουν την ερασιτεχνική δημιουργία, προάγουν και καλλιεργούν την θεατρική παιδεία διευρύνοντας με τον τρόπο αυτό τους πνευματικούς ορίζοντες των παιδιών μας, αλλά πρωτίστως καλλιεργούν τα φιλάνθρωπα συναισθήματα. Θερμά συγχαρητήρια και στην Τοπική Διοίκηση της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών για τη συνδιοργάνωση αυτής της εκδήλωσης, η οποία εκτός από την ψυχαγωγία που προσέφερε, πέτυχε τον βασικό στόχο της, τη συγκέντρωση δηλαδή τροφίμων για το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» του Δήμου Καρδίτσας, το οποίο μαζί με άλλους φιλανθρωπικούς συλλόγους συμπαραστέκεται στους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αυξάνοντας έτσι τους αποδέκτες αγάπης…