- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Καμία είδηση για το Τμήμα Προσχολικής Αγωγής

Χωρίς την παραμικρή είδηση σε ό,τι αφορά στο Τμήμα Προσχολικής Αγωγής, η λειτουργία του οποίου έχει ανασταλεί, ολοκληρώθηκε η διήμερη περιοδεία της Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκης Κεραμέως στην Καρδίτσα την περασμένη Παρασκευή και το Σάββατο.

Η κ. Κεραμέως έφθασε στην πόλη μας το βράδυ της Παρασκευής (μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής της στη Λάρισα) καθώς ήταν η κεντρική ομιλήτρια στην ετήσια χοροεσπερίδα που οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία η τοπική ΝΟΔΕ σε γνωστό κοσμικό κέντρο.

Το πρωί του Σαββάτου η Υπουργός ξεκίνησε μια σειρά επαφών με τοπικούς φορείς, με πρώτο σταθμό της το Επιμελητήριο.

Εκεί είχε τη δυνατότητα να ενημερωθεί από τα μέλη της Διοίκησης του ΕΒΕ για διάφορα τοπικά ζητήματα και κυρίως της ετέθη το αίτημα ίδρυσης Σχολής Τουρισμού στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα.

Στο περιθώριο δηλώσεών της από την αίθουσα του ΕΒΕ, η Υπουργός ξεκαθάρισε πως η αναδιάταξη του ακαδημαϊκού χάρτη της χώρας θα γίνεται με αντικειμενικά κριτήρια.

Στη συνέχεια, η Υπουργός είχε επαφές με εκπαιδευτικούς δημοτικών και γυμνασίων της πόλης, με το Δ.Σ. Δυτικής Θεσσαλίας ατόμων με αυτισμό και εκπροσώπους του παραρτήματος της Μαθηματικής Εταιρείας.

Η κ. Κεραμέως συναντήθηκε επίσης με τον Μητροπολίτη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεο.

Αργότερα το μεσημέρι, επισκέφθηκε το Τμήμα Δασολογίας, Επιστημών Ξύλου και Σχεδιασμού του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Εκεί συζήτησε με φοιτητές και καθηγητές για θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και αναφέρθηκε στο σχεδιασμό και τις πρωτοβουλίες του Υπουργείου για την ανώτατη εκπαίδευση.