- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Καραγκούνικα υψώματα στο Προάστιο Καρδίτσας

Μια ιστορική αναδρομή στις γιορτές και τις χαρές των καραγκούνηδων πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Δημοτικού καταστήματος Προαστίου σηματοδοτώντας το τέλος της εορταστικής περιόδου. Το δρώμενο αφορούσε αναβίωση των εθίμων και των συνηθειών μιας παραδοσιακής οικογένειας στο Προάστιο Καρδίτσας στις αρχές της δεκαετίας του ’50. Μουσική, τραγούδια, χοροί και κεράσματα έφεραν θύμησες μιας άλλης εποχής, μας ταξίδεψαν και μας συγκίνησαν, επιβεβαιώνοντας το πόσο άρρηκτα συνδεδεμένο είναι το παρελθόν και οι ρίζες μας με την παράδοση του τόπου μας και την ταυτότητά μας.

Την επιμέλεια της εκδήλωσης είχαν τα μέλη της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων κ. Φίλος Νικόλαος και κ. ΜαγαλιόςΓιώργος, που άντλησαν υλικό από αληθινές μαρτυρίες και προσωπικές καταγραφές. Συμμετείχαν από Προάστιο οι: Λιάπα Ελένη,Μπακρατσά Χρυσούλα, Δάφνη Κατσιαβάρα, Κυριακή Φίλου, Μάρθα Βαϊοπούλου, Ευαγγελία Μανασή, Ραφαέλα Φίλου, Κώστας Μανασής, Βαγγέλης Μπύρος, Θέμης Μπύρος, Νίκος Φίλος, Ευαγγελία Θεοδοσίου, Απόστολος Θεοδοσίου και από τον Παλαμά η Βιβή Κουτρούλη, η Ελένη Μπακαβέλου και ο Γιώργος Μαγαλιός.

Χαιρετισμό και ευχές για την επιτυχία της εκδήλωσης έστειλαν ο ιερέας Σιαματάς Βασίλειος, ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Νούσιος Κων/νος και ο Δήμαρχος Παλαμά Σακελλαρίου Γιώργος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσίας τους ο πατέρας Σωκράτης Λιάπας, ο Υπουργός Δικαιοσύνης Τσιάρας Κωνσταντίνος, οι Βουλευτές ΝΔ Κωτσός Γεώργιος και Σκόνδρα Ασημίνα,ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Νίκος Καραγιάννης, η περιφερειακή Σύμβουλος κα Λία Ρογκανάκη, ο πρόεδρος της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων Φιρφιρής Απόστολος και μέλη της Αμφικτιονίας, η Πρόεδρος ΔΣ Παλαμά κα Ιφιγένεια Πετροπούλου, ο Αντιδήμαρχος Σελλάνων κος Γούλας Αθανάσιος, ο Πρόεδρος Δ.Ο.Π.Α.Π.Α.Π κος ΜπακαβέλοςΒαΐος, ο Πρόεδρος ΔΗΚΕΠΑ κος Μοσχόπουλος Απόστολος,οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Παλαμά κα Αθανασού Γεωργία, κα ΜαλαματέινιαΜπουραζάνη, κα Φωτεινή Καραΐσκου, κος Βαϊόπουλος Χρήστος, κος Φαλάρας Βασίλης, η Δημοτική Σύμβουλος Μουζακίου κα Λίνα Αγγελάκη,  οΠρόεδρος Τ.Κ. Αγναντερού (κος Παπακώστας Νικήτας), Καλογριανών (κος Μιχάλης Σιαματάς), Βλοχού (κος κ. Κούκας Ιωάννης), ο Πρόεδρος της Ένωσης Πολιτιστικών Συλλόγων Νομού Καρδίτσας κος Μανώλης Στεργιόπουλος, εκπρόσωποι Συλλόγων (Πολιτιστικός Σύλλογος Προαστίου, ‘Θεσσαλικό Χοροστάσι’, ‘Καραγκούνα’, Μορφωτικός Σύλλογος Καλογριανών, Μορφωτικός Σύλλογος Αγίας Τριάδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Αγναντερού, Μορφωτικός Σύλλογος Μεταμόρφωσης, Σύλλογος Γυναικών Παλαμά, Σύλλογος ΓυναικώνΑγναντερού, Σύλλογος ΓυναικώνΣελλάνων, Αθλητικός Σύλλογος Α.Ο. Σελλάνων)και  πλήθος κόσμου.

Η οργάνωση της εκδήλωσης έγινε από την Τ.Κ. Προαστίου σε συνδιοργάνωση με την  Περιφέρειας Θεσσαλίας, Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας και την υποστήριξη της Αμφικτιονίας Θεσσαλών Καραγκούνηδων.