- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Καρδίτσα ώρα μηδέν: Μία αγνοούμενη, εγκλωβισμένοι και βιβλικές καταστροφές

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο χωριό Οξυά στην Καρδίτσα, το οποίο παραμένει αποκλεισμένο μετά τις φονικές πλημμύρες των τελευταίων ημερών που άφησαν πίσω τους τρεις νεκρούς και μια αγνοούμενη φαρμακοποιό.

Στο χωριό έχουν εγκλωβιστεί περίπου 40 άτομα. Ανάμεσα στους εγκλωβισμένους υπάρχει μια έγκυος γυναίκα, καθώς και καρκινοπαθείς.

Με δύο ελικόπτερα θα γίνει ο απεγκλωβισμός κατοίκων στην περιοχή Οξυά του Δήμου Μουζακίου, οι οποίοι θα μεταφερθούν στην έδρα του Δήμου, το Μουζάκι, όπως ανέφερε στο Αθηναϊκό -Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, καθώς είναι αδύνατη η μετακίνησή τους σε περιοχές, όπως το Μουζάκι ή η Καρδίτσα μετά τις ζημιές που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο και γκρεμίστηκαν γέφυρες.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε μετά από επικοινωνία που είχε ο περιφερειάρχης με τον υφυπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος θα είναι κοντά σε αυτή την προσπάθεια. Μάλιστα, τα ελικόπτερα θα εφοδιάσουν τους με τρόφιμα και νερό όσους κατοίκους δεν θελήσουν να μετακινηθούν.

Ώρες αγωνίας για τη 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται

Παράλληλα, κορυφώνεται  η αγωνία για την 43χρονη φαρμακοποιό που αγνοείται από το βράδυ της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό της παρασύρθηκε από τα ορμητικά νερά του ποταμού Πάμισου στο Μουζάκι Καρδίτσας, που χτυπήθηκε από τον Ιανό.

Οι πυροσβέστες αναζητούν την 43χρονη φαρμακοποιό με κάθε μέσο.

«Προσπαθούμε να βρούμε τη συγγενή μας. Θέλουμε να παρακαλέσουμε όσους μπορούν να μας βοηθήσουν σε αυτή την προσπάθεια και να ευχαριστήσουμε την ΕΜΑΚ και την Πυροσβεστική που μας βοήθησαν από την πρώτη στιγμή» ανέφερε στην κάμερα του MEGA συγγενής της 40χρονης.

ΠΗΓΗ: www.in.gr