- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κατήχηση: Άλλη μια γνώση ή μια Ουράνια εμπειρία;

Εκδήλωση για τους γονείς από την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων. Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, θέλοντας να συμβάλει στην καλύτερη κατάρτιση και συνεχή επιμόρφωση των στελεχών της τοπικής Εκκλησίας στο έργο της κατηχήσεως διοργάνωσε φέτος  με μεγάλη επιτυχία 5 επιμορφωτικά σεμινάρια.

Ο κύκλος των σεμιναρίων για την φετινή χρονιά ολοκληρώθηκε στις 10 Απριλίου 2016 με την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε για τους γονείς στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Καρδίτσας με θέμα: Κατήχηση: Άλλη μια γνώση ή μια Ουράνια εμπειρία; Η προσέλευση των γονέων ήταν μεγάλη και μετά τις ενδιαφέρουσες εισηγήσεις  που ακούστηκαν, ακολούθησε εποικοδομητικός διάλογος με τους γονείς.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, ευχαρίστησε θερμά τον σχολικό σύμβουλο κ. Κωτούλα για την αποδοχή της πρόσκλησης και την πολύ ενδιαφέρουσα εισήγηση του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η Ιερά μας Μητρόπολη, την κ. Μητσιάδη διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης για την παρουσία της και τους κατηχητές για τις εισηγήσεις τους. Ευχαρίστησε επίσης τους Ιερείς, εκπαιδευτικούς και γονείς για την παρουσία τους. Και ανέφερε πως μετά τα πολύ ενδιαφέροντα 5 σεμινάρια που διοργάνωσε η Ιερά μας Μητρόπολη για τους κατηχητές στην φετινή χρονιά, η τελευταία συνάντηση έγινε για τους γονείς, για  να τους ενημερώσει για αυτά που προσπαθεί η τοπική Εκκλησία να κάνει για τα παιδιά τους καθώς και την πολύ μεγάλη ωφέλεια του κατηχητικού σχολείου. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, παίρνοντας αφορμή και από το Αποστολικό ανάγνωσμα της Κυριακής που μιλούσε για την ελπίδα είπε πως εμείς δεν θα χάσουμε την ελπίδα μας, θα συνεχίσουμε το έργο αυτής της διακονίας που ο Θεός μας αξίωσε με τη χάρη Του. Και θέλουμε πάντα, μαζί με τους Ιερείς μας, με τους εκπαιδευτικούς, μαζί με όλους να συμπορευόμαστε για να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα στην τοπική μας Εκκλησία.