- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Καταγγελία της ΔΑΣ Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας

Η ΔΑΣ Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, η παράταξη που στηρίζεται από το ΠΑΜΕ, καταγγέλλει τη στάση της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας (ΠΑΣΚΕ-ΣΥΡΙΖΑ) μπροστά στο συνέδριο του Εργατικού Κέντρου, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου.

Είναι ολοφάνερο πως οδεύουμε προς ένα συνέδριο «παρωδία». Η τακτική, που ακολουθείται από την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας φανερώνει πως πάει να ολοκληρώσει τη χρόνια νοθεία, που εφαρμόζει. Αυτό αποδεικνύεται, καθώς:

  1. Παρουσιάζει σωματεία εξαφανισμένα από τους εργασιακούς χώρους και τους ίδιους τους εργαζόμενους, αδρανή από τις συλλογικές διαδικασίες για τα τρία χρόνια, που προηγήθηκαν. Αυτό φαίνεται και από τις συγκεντρώσεις του Εργατικού Κέντρου, όπου δεν εμφανίζονται ούτε δέκα άτομα από τα ΔΣ ή τα μέλη των Σωματείων αυτών. Πού είναι αυτά τα δεκάδες Σωματεία και τα μέλη των διοικήσεών τους; Ποιο από αυτά έβγαλε τα προηγούμενα χρόνια έστω και μία ανακοίνωση για έστω και ένα εργασιακό θέμα;
  2. Έχουμε φτάσει παραμονή του Συνεδρίου χωρίς να έχει γίνει κανένας έλεγχος των αντιπροσώπων, που συμμετέχουν, ενώ έχει ζητηθεί επανειλημμένα από την παράταξη μας, με τους υπεύθυνους του Εργατικού Κέντρου να κρύβονται ή να απαντούν με γελοίες δικαιολογίες. Καταρτίστηκαν τα ψηφοδέλτια χωρίς να υπάρχει εικόνα, αν οι υποψήφιοι είναι νόμιμοι αντιπρόσωποι.
  3. Πέρα από αυτά με βάση το καταστατικό ορίζεται ότι το κάθε σωματείο παραδίδει τα πρακτικά και δικαιολογητικά συμμετοχής, εκλογής των αντιπροσώπων στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου, που είναι έντεκα μέλη και όχι σε ένα «υποτιθέμενο προεδρείο», που υποτίθεται ότι κάνει τον έλεγχο. Ακόμα και σε αυτό η πλειοψηφία της Διοίκησης λειτουργεί αντικαταστατικά και παράνομα.
  4. Και χωρίς να φτάνουν όλα τα παραπάνω, όταν οι αντιπρόσωποι της ΔΑΣ στη συνεδρίαση του ΔΣ την Παρασκευή 9/2, απαίτησαν να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση και να ελεγχθούν τα πρακτικά, η πλειοψηφία κάλεσε την αστυνομία!!! βάζοντας έτσι πλάτη όχι μόνο στην γενικότερη καταστολή, που επιχειρείται από τις εκάστοτε κυβερνήσεις και εργοδοτικούς, επιχειρηματικούς μηχανισμούς, αλλά συμβάλλοντας άμεσα στην ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης.

5.Θα πρέπει να τονίσουμε ότι από έναν πρώτο γρήγορο έλεγχο που έγινε από την παράταξη μας, έγινε αντιληπτό ότι τα δικαιολογητικά των Σωματείων, δεν έχουν κατατεθεί στο Πρωτοδικείο, όπως πρέπει κανονικά να γίνεται, αλλά κρατιούνται κρυφά και για ιδιωτική χρήση εξυπηρέτησης συμφερόντων της ξεπουλημένης εργοδοτικής πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου.

Όλα τα παραπάνω συνηγορούν στην εξαγωγή του συμπεράσματος ότι ετοιμάζουν μηχανισμό νόθων αντιπροσώπων από σωματεία, που δεν έχουν κάνει εκλογές, που είναι σφραγίδες, αντιπροσώπων που καλούνται δια τηλεφώνου από τους γνωστούς μηχανισμούς του νυν προέδρου του Εργατικού Κέντρου (αλλά ακόμα και του πρώην προέδρου) να εμφανιστούν, για να βάλουν μια υπογραφή σε έτοιμα και πλαστά πρακτικά, επειδή πριν χρόνια ήταν αντιπρόσωποι της προηγούμενης διοίκησης.

Καλούμε τους ίδιους τους εργαζόμενους να βγάλουν συμπεράσματα από την πολύχρονη απραξία του Εργατικού κέντρου για τα προβλήματα των εργαζομένων της περιοχής μας σε αντίθεση με την έντονη υπόγεια δραστηριότητα των διάφορων μηχανισμών που εμφανίζουν μπροστά στο συνέδριο για να βγάλουν νόθους αντιπροσώπους για τη ΓΣΕΕ.

Προειδοποιούμε την πλειοψηφία ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ του Εργατικού Κέντρου να μην τολμήσει να επιχειρήσει να φέρει νόθους στο συνέδριο, γιατί δε θα της περάσει.

Καλούμε και τους εργαζόμενους, αλλά και τους τίμιους αντιπροσώπους να μην υποχωρήσουν στις πιέσεις και τους εκβιασμούς των μηχανισμών, να τους γυρίσουν την πλάτη στηρίζοντας το ταξικό εργατικό κίνημα, τις δυνάμεις που στηρίζονται από το ΠΑΜΕ. Να μην αφήσουν να συνεχίζεται ο εκφυλισμός του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας από τους πλαστούς συνδικαλιστές που το έχουν καταντήσει εργοδοτικό κέντρο, και μεσάζοντα προγραμμάτων εξυπηρέτησης ιδιωτικών συμφερόντων.