- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κινητοποίηση και Γενική Συνέλευση από την ΕΛΜΕ

Η κυβέρνηση κάνει ποδαρικό στο 2018 με την κατάθεση προς ψήφιση ενός πολυνομοσχεδίου στα πλαίσια των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης. Τα επαχθή αυτά μέτρα εφόσον ψηφιστούν και εφαρμοστούν θα επιδεινώσουν την ήδη δυσχερή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η μνημονιο-παθούσα Ελληνική κοινωνία.

Ειδικότερα στο χώρο της πολύπαθης εκπ/σης στα ήδη υπάρχοντα λιμνάζοντα προβλήματα προστίθενται και τα εξής:

α) η υποχρεωτική 30ωρη παραμονή των εκπ/κων στις σχολικές μονάδες με τελική στόχευση πιθανότατα την αύξηση του διδακτικού ωραρίου των εκπ/κων.

β) η αναμοριοδότηση-υπομοριοδότηση των σχολικών  μονάδων που αν υλοποιηθεί, θα οδηγήσει στην αύξηση του απαιτούμενου αριθμού μαθητών για τη συγκρότηση των σχολικών τμημάτων. Πρόκειται δηλαδή για έμμεση προσπάθεια κατάργησης σχολικών τμημάτων, με αποκλειστική στόχευση την περιστολή του εργασιακού κόστους.

γ) η μεθόδευση της πολιτικής των συγχωνεύσεων και καταργήσεων σχολικών μονάδων (πιθανολογούνται 300) για καθαρά δημοσιονομικούς στόχους.

Οι εξελίξεις αυτές απαιτούν ενεργοποίηση/κινητοποίηση του εκπ/κου κόσμου, αρχής γινομένης από τη συμμετοχή των συναδέλφων στην 24ωρη απεργία που αποφάσισε/προκήρυξε η ΟΛΜΕ (από κοινού με την ΑΔΕΔΥ) την ημέρα ψήφισης των μέτρων/προαπαιτουμένων της 3ης αξιολόγησης.

Μπροστά σ’ αυτές τις εξελίξεις με δεδομένη την αντίθεση του κλάδου σ’ αυτά που δρομολογούνται και επιδιώκοντας την πλήρη ενημέρωση των συναδέλφων καλούμε όλους τους συναδέλφους στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 16/1/18 και ώρα 19:00μμ στο Εργατικό Κέντρο, ενόψει της επικείμενης Γενικής Συνέλευσης Προέδρων(20/1/18).

Η παρουσία όλων των συναδέλφων κρίνεται απαραίτητη προκειμένου η φωνή της βάσης να φτάσει στο κέντρο λήψης αποφάσεων. Συνάδελφοι στην παρούσα φάση η απραξία ισοδυναμεί με συμβιβασμό και ο συμβιβασμός με εξανδραποδισμό. Οι μνημονιακές πολιτικές δεν ανατρέπονται με ξορκισμούς αλλά με δυναμικούς αγώνες.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Καρδίτσας

Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΣΤΑΘΗΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ