- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κινητοποιήσεις της Ένωσης Ιατρών εργαζομένων Νοσοκομείου και Κ.Υ.

Η κυβέρνηση της Ν.Δ ξεκίνησε με φόρα για να κλιμακώσει την επίθεση στα εργασιακά και ασφαλιστικά μας δικαιώματα, βρίσκοντας στρωμένο το έδαφος από την αντιλαϊκή παρακαταθήκη που άφησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.Το αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της Ν.Δ στη Βουλή αποδεικνύει ότι αναγκαία προϋπόθεση της ανάπτυξης που ευαγγελίζονται, για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων, είναι η ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων, η επίθεση στα δικαιώματά μας.

 

Για τις κυβερνητικές εξαγγελίες για την Υγεία

Το κυβερνητικό πρόγραμμα για την Υγεία, δεν αφήνει καμία αμφιβολία ότι η Ν.Δ θα συνεχίσει το «αντιλαϊκό» έργο της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ. O φάκελος των «ανθυγιεινών» προτεραιοτήτων της κυβέρνησης στον τομέα της Υγείας περιλαμβάνει:

Στην ίδια κατεύθυνση κινείται και η ηγετική ομάδα του ΠΙΣ που, σε ρόλο κυβερνητικού λαγού, αναλαμβάνει πρόθυμα να ζυμώσει τις αντιδραστικές αλλαγές στους νοσοκομειακούς γιατρούς.Οι προτάσεις τους μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν τη μετατροπή των νοσοκομείων από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, τη συνένωση τμημάτων και κλινικών, τη συγχώνευση νοσοκομείων, τη σύναψη συμβάσεων των δημόσιων νοσοκομείων με ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες, τη πρόσβαση ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία για να μπορούν να νοσηλεύουν ασθενείς που παρακολουθούν, τη σύναψη συμβάσεων των νοσοκομείων με ιδιώτες γιατρούς.

Απέναντι σε αυτή την πολιτική και στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος των μισθολογικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας, σε βάρος του δικαιώματος του λαού για σύγχρονες, υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας, μπαίνουμε μπροστά για την οργάνωση του αγώνα, για μαζικές προσλήψεις μόνιμων γιατρών, μόνιμου προσωπικού όλων των κλάδων και των ειδικοτήτων, για μονιμοποίηση των επικουρικών και των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης, για επαρκή κρατική χρηματοδότηση των δημόσιων μονάδων υγείας -πρόνοιας.

Ειδικά για το Νοσοκομείο και τα Κέντρα Υγείας του νομού μας, συνεχίζουν οι τεράστιες ελλείψεις σε ιατρικό προσωπικό με αποκορύφωμα τις ελλείψεις παιδιάτρων, γυναικολόγων, γιατρών στο τμήμα επειγόντων περιστατικών αλλά και σε όλες τις ειδικότητες συνολικά. Τα μεγάλα προβλήματα πατάνε πάνω στους πετσοκομμένους οργανισμούς και στη μειωμένη κρατική χρηματοδότηση που βρίσκονται πολύ πίσω από τις πραγματικές ανάγκες των ασθενών.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους εργαζόμενους στην καθαριότητα και φύλαξη του νοσοκομείου που απειλούνται με απόλυση, αφού λήγει η σύμβασή τους στο τέλος της χρονιάς. Είναι μία αρνητική εξέλιξη πίσω από την οποία καιροφυλακτούν τα συμφέροντα των εργολάβων, για τους οποίους έστρωσε το χαλί η νομοθεσία της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα φουσκώνει τα πανιά τους η αντιλαϊκή επίθεση που υπόσχεται η νέα κυβέρνηση της ΝΔ. Βρισκόμαστε μαζί στον ίδιο αγώνα!

Καλουμε στη συγκεντρωση την ημέρα της πανυγειονομικης απεργιας, Τεταρτη στις 23 Οκτωβρίου στην πυλη του νοσοκομειου στις 10.30πμ

Συμμετεχουμε στη συγκεντρωση στην κεντρικη πλατεια  το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 19.00μμ