- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

ΚΚΕ: Να λειτουργήσει με πλήρη κάλυψη ο βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα

Ο Βρεφονηπιακός σταθμός του ΟΑΕΔ στην Καρδίτσα, δυναμικότητας 100 παιδιών, δε  ξεκίνησε ακόμα την λειτουργία του μέχρι σήμερα 16/9 (είχε ανακοινωθεί έναρξη για τις 7/9) αφού δεν υπάρχει προσωπικό. Ο σταθμός από την ίδρυση του δε στελεχώνεται από  μόνιμο προσωπικό (παιδαγωγικό, μαγείρων και καθαριότητας) με αποτέλεσμα κάθε χρόνο  να επαναλαμβάνεται το ίδιο προβληματικό σενάριο.

Οι λύσεις που δίνονται είναι προσωρινές, είτε με ‘’δανεικά’’ 8μηνα που στέλνει ο δήμος  Καρδίτσας για κάποιο διάστημα ή με προσλήψεις του ΟΑΕΔ που είναι για τις μεν  καθαρίστριες 4ωρες με συμβάσεις δυο χρόνων (λήγουν το 2021) και για δε το  παιδαγωγικό προσωπικό ολιγόμηνες που λήγουν 31 Ιούλη κάθε χρόνο.

Αυτό προβλέπεται να γίνει και την φετινή περίοδο λειτουργίας. Ο Δήμος Καρδίτσας θα  στείλει παιδαγωγικό προσωπικό 2-3 εργαζόμενους με 8μηνο που σημαίνει ότι δε θα  φιλοξενηθούν τα 33 παιδιά που έχουν επιλεγεί (από τα 100 δυναμικότητας), αλλά μόνο τα  23, μένοντας τα βρέφη απ’ έξω.

Η προκήρυξη που έχει κάνει ο ΟΑΕΔ δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα και πριν τον  Οκτώβρη δεν προβλέπεται να γίνουν οι προσλήψεις. Προβλέπεται η πρόσληψη 11  ατόμων πάλι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου που θα λήξουν 31-7-2021.

Ερωτάται ο κ. υπουργός για τις ενέργειες που θα κάνει η κυβέρνηση ώστε: 1. Να γίνει άμεσα η πρόσληψη προσωπικού (βρεφονηπιοκόμων, παιδαγωγών, μαγείρων,  καθαριστριών, βοηθητικού προσωπικού, κλπ) με πλήρη και σταθερή δουλειά για την  κάλυψη των αναγκών των 100 βρεφών και νηπίων, που είναι η δυναμικότητα του  σταθμού.

  1. Οι συμβάσεις όσων θα προσληφθούν και θα εργαστούν να μετατραπούν σε μόνιμες και  πλήρους απασχόλησης, ώστε να μην επαναλαμβάνεται κάθε χρονιά το πρόβλημα,  ταλαιπωρώντας γονείς και εργαζόμενους.