- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες του Νομού

Με το στήσιμο μπλόκων και άλλες πολύμορφες αγωνιστικές δράσεις κλιμακώνεται ο αγώνας των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων.

Με την πανελλαδικά συντονισμένη κινητοποίησή τους στέλνουν μήνυμα προς την κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου πως απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που ακολουθούν διαχρονικά, υλοποιώντας τις κατευθύνσεις της ΕΕ και ικανοποιώντας τις αξιώσεις κεφαλαίου, οι βιοπαλαιστές αγρότες αντιπαραθέτουν την κλιμάκωση του αγώνα τους, διεκδικώντας ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων επιβίωσης που προβάλλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα.

Στην Καρδίτσα, τα δεκάδες τρακτέρ που είχαν συγκεντρωθεί τις προηγούμενες μέρες στις πλατείες των χωριών, ξεκίνησαν οργανωμένα για τον Ε65, έχοντας επίσης στο πλευρό τους εκπρόσωπους σωματείων και φορέων του νομού που εκφράζουν τη συμπαράστασή τους.

Όπως και τον Δεκέμβρη, έτσι και τη Δευτέρα, η κυβέρνηση επέλεξε να χρησιμοποιήσει εναντίον τους την καταστολή. Πλησιάζοντας οι αγρότες με τα τρακτέρ στον κόμβο, βρέθηκαν μπροστά σε ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις [1], αποτελούμενες από 3 διμοιρίες ΜΑΤ και δεκάδες αστυνομικούς, γερανούς, οχήματα, οι οποίες απέκλεισαν όλους τους δρόμους που οδηγούσαν στον κόμβο, με σαφή εντολή να μην επιτρέψουν ούτε τα τρακτέρ, αλλά ούτε και στους αγρότες να ανέβουν έστω πεζοί στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού.

Κατάφεραν να ανέβουν οδικώς στον Ε65 μαζί με κάποια τρακτέρ και να τον αποκλείσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Από εκεί κάλεσαν την κυβέρνηση να αποσύρει τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και να απαντήσει συγκεκριμένα στα αιτήματα που θέτουν και αφορούν την επιβίωσή τους.

Σε δηλώσεις του, ο Κώστας Τζέλλαςπρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας, μεταξύ άλλων σημείωσε: «Τα προβλήματά μας είναι πολύ πιο μεγάλα απ’ όσες κλούβες ΜΑΤ και να φέρουν. Καλούμε την κυβέρνηση να δώσει λύσεις στα προβλήματά μας. Ερημώνουν τα χωριά μας, δεν έχουμε πετρέλαιο για θέρμανση, κλείνουν τα μαγαζιά, δεν μπορούμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας. Όλα αυτά μας εξοργίζουν. Γι’ αυτόν το λόγο οι συνάδελφοι αγρότες τις επόμενες μέρες να στηρίξουν το μπλόκο, να μην περιμένουν λύση από το σπίτι».

Με απόφαση της Γενικής τους Συνέλευσης πάνω στον Ε65, οι αγρότες της Καρδίτσας αποφάσισαν να στήσουν το μπλόκο τους στον κόμβο του Δέλτα Παλαμά, παράπλευρα από τον Ε65 και να γίνονται καθημερινές συνελεύσεις, ενώ κάλεσαν τους αγρότες της περιοχής να ενισχύσουν με τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα το μπλόκο τις επόμενες μέρες.

Στον Τύρναβο, με πρωτοβουλία των Αγροτικών Συλλόγων και του Συλλόγου Αμβυκούχων, ένα μαζικό, δυναμικό κομβόι με εκατοντάδες τρακτέρ και αγροτικά μηχανήματα κινήθηκε προς την έξοδο του Τυρνάβου, που ενώνεται με την Εθνική Οδό Λάρισας – Κοζάνης, προχωρώντας στο στήσιμο μπλόκου στο σημείο.

-Επίσης, στον Πλατύκαμπο έχουν παραταχθεί τρακτέρ στο ύψος του Κόμβου.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμυρού και Σούρπης οργανώνει το στήσιμο μπλόκου στον κόμβο του Αερινού , καλώντας τους αγρότες της Μαγνησίας να το στηρίξουν.