- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κοινή ανθρωπιστική – Ιατρονοσηλευτική αποστολή του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Καρδίτσας

Κοινή ανθρωπιστική – Ιατρονοσηλευτική αποστολή σε Αμάραντο, Ραχούλα, Καστανιά και Μούχα πραγματοποίησαν την Κυριακή 25 Οκτωβρίου το Τμήμα Καρδίτσας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, ο Ιατρικός και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας.

Αντιπροσωπεία των Διοικητικών Συμβουλίων των τριών φορέων καθώς και Εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού μετέφεραν ανθρωπιστική βοήθεια (τρόφιμα μακράς διάρκειας και φαρμακευτικό υλικό) που παραδόθηκε στις τοπικές κοινότητες.

Επίσης έγινε ενημέρωση από τις τοπικές αρχές για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από τον Ιανό στις συγκεκριμένες περιοχές καθώς και για την πορεία αποκατάστασής τους ενώ εκτιμήθηκε επί τόπου η κατάσταση των Περιφερειακών και επισκεπτόμενων Ιατρείων των τεσσάρων κοινοτήτων.

Τέλος, όπου υπήρξε ανάγκη έγινε εκτίμηση ηλικιωμένων ατόμων που αντιμετωπίζουν ιατρικά προβλήματα. Οι τρεις φορείς δεσμεύονται να ανανεώσουν τη συνεργασία τους και στο κοντινό μέλλον με γνώμονα την ανακούφιση των συμπολιτών μας που συνεχίζουν να δοκιμάζονται από τις επιπτώσεις της θεομηνίας που έπληξε τον τόπο μας.

.