- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κοπή βασιλόπιτας και σεμινάριο για τους κατηχητές της Ιεράς Μητροπόλεως μας

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος, την Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 4:00΄μ.μ., ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα των Κατηχητών της Ιεράς μας Μητροπόλεως στο Πνευματικό Κέντρο επί της οδού Μεγάλου Αλεξάνδρου 16-18 στην Καρδίτσα.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε Σεμινάριο για τους Κατηχητές της Ιεράς μας Μητροπόλεως με ομιλητή τον Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Θερμό, Ψυχίατρο – Δρ. Θεολογικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Αναπληρωτή Καθηγητή Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών και κληρικό της Ιεράς Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας.

Το θέμα που ανέπτυξε ήταν: << Παιδί και έφηβος σήμερα. Πώς χρειάζονται τους Κατηχητές τους; >>

Στην ομιλία του μεταξύ άλλων ο π.  Βασίλειος ανέφερε:

<< Μια διδαχή είναι αποτελεσματική:

1 Όταν ανταποκρίνεται στην ηλικία και το διανοητικό επίπεδο.

2 Όταν συντονίζεται με τις ανάγκες και τις προτεραιότητες του παιδιού και του εφήβου

3 Όταν συνδέει τον άνθρωπο προσωπικά με τον Χριστό>>.

Επίσης ανέφερε πως όλοι μας είμαστε πλασμένοι κατ εικόνα Θεού και έχουμε χαρίσματα που πρέπει να τα αξιοποιήσουμε για το καλό των συνανθρώπων μας και ιδιαίτερα για την πνευματική πρόοδο των ψυχών που μας εμπιστεύτηκε ο Θεός.

Η προσέλευση των κατηχητών, κληρικών και λαϊκών στην κοπή της βασιλόπιτας ήταν μεγάλη, όπου παρακολούθησαν με πολύ προσοχή την εξαίρετη ομιλία του π. Βασιλείου.

Μετά την ομιλία ακολούθησε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και στο τέλος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε τον π. Βασίλειο Θερμό για την αποδοχή της πρόσκλησης να βρεθεί αυθημερόν κοντά μας και να παραστεί στην κοπή της βασιλόπιτας των κατηχητών αλλά και για την πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του που ενθουσίασε όλους τους παρευρισκόμενους. Ευχαρίστησε επίσης και τους κατηχητές για την παρουσία τους αλλά και για την προσφορά τους στο κατηχητικό έργο της τοπικής μας Εκκλησίας.