- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κοπή Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς μας Μητροπόλεως

Με μεγάλη συμμετοχή και επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2019 η ετήσια εκδήλωση κοπής της Βασιλόπιτας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων στο φιλόξενο χώρο του κέντρου συνεστιάσεων “Επαύλη” Καλλιφωνίου. Πολλοί ήταν εκείνοι, περίπου 900 άτομα, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα αγάπης του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, ο οποίος και προεδρεύει του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Επίσης, παρευρέθηκαν και χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσης κ. Βασίλειος Τσιάκος, ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Γεώργιος Κωτσός και ο Δήμαρχος Καρδίτσης κ. Φώτιος Αλεξάκος.

Ακολούθως, χαιρετισμό απηύθυνε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Θεόκλητος Δήμου, Καθηγούμενος Ιεράς Μονής Γενεσίου της Θεοτόκου Πετριλίων και Υπεύθυνος του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου κατά τον οποίο ευχαρίστησε τους παρισταμένους. Στη συνέχεια, παρουσίασε αναλυτικά τον οικονομικό απολογισμό του 2018.

Έπειτα, πραγματοποιήθηκε ομιλία από τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, Προϊστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου.

Την όλη εκδήλωση πλαισίωσε η Χορωδία των Κατηχητικών Συναντήσεων της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό τη Διεύθυνση του κ. Άγγελου Παλαπέλα.

Εν συνεχεία, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα ευχόμενος καλή χρονιά σε όλους.

Στην ομιλία του εξέφρασε εγκάρδιες ευχαριστίες προς τις πολιτικές αρχές της πόλεώς μας, την κ. Αντιγόνη Τσιούτσιου, μεγάλη Ευεργέτιδα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, τον υπεύθυνο του Γ.Φ.Τ. π. Θεόκλητο και προς όλους εκείνους, που βοηθούν από όποια θέση και αν κατέχουν στο έργο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων και ειδικότερα στο έργο του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου.

Το ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο, που κέρδισε φέτος το φλουρί ήταν του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Βαμβακούς Φαρσάλων.