- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κόκκινο θα χτυπήσει ο υδράργυρος (και) στο Νομό Καρδίτσας

Το πρώτο κύμα, ενός μίνι – καύσωνα ξεκίνησε να πλήττει τη χώρα μας, με υψηλές θερμοκρασίες που σημειώθηκαν,  πολύ νωρίτερα σε σύγκριση με προηγούμενες χρονιές.

Οι καυτές αέριες μάζες μετέτρεψαν σε καμίνι την Κρήτη, όπου καταγράφηκαν πολύ υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Τις επόμενες μέρες η θερμοκρασία αναμένεται να παρουσιάσει σημαντική άνοδο σε όλες τις περιοχές της χώρας, με την Παρασκευή, να είναι η πιο θερμή μέρα, καθώς ο υδράργυρος θα ανέβει στους 40 βαθμούς σε περιοχές της Φθιώτιδας, της Βοιωτίας και της Θεσσαλίας, ενώ στους 38 με 39 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία σε περιοχές της Πελοποννήσου.

Στο Νομό Καρδίτσας την Παρασκευή ο υδράργυρος αναμένεται να φθάσει τους 35 έως 36 βαθμούς Κελσίου και το Σάββατο θα κυμανθεί από 35 έως 40 βαθμούς Κελσίου.

Ευνοείται η μεταφορά σκόνης από την Αφρική την Πέμπτη

Γενικά αίθριος καιρός αναμένεται την Πέμπτη, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια.

Ευνοείται εκ νέου η μεταφορά σκόνης από την Αφρική.Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φτάσει κατά τόπους στα ηπειρωτικά τους 31 με 33 βαθμούς Κελσίου.

Στους 40 βαθμούς ο υδράργυρος την Παρασκευή

Την Παρασκευή αναμένεται αίθριος καιρός. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια μετά το μεσημέρι. Οι συγκεντρώσεις σκόνης θα παραμείνουν αυξημένες στην ατμόσφαιρα. Οι άνεμοι στο ανατολικό και νότιο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές από νότιες διευθύνσεις 3 με 4 και στο Ιόνιο τοπικά 5 μποφόρ, που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 35 με 36 και πιθανώς τους 37 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα παραθαλάσσια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Ζέστη και το Σαββατοκύριακο

Γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός το Σαββατοκύριακο. Αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα κεντρικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 2 με 4 και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.