- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κώστας Τσιάρας: Διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στους αγρότες

Για διγλωσσία απέναντι στον κόσμο της υπαίθρου κατηγόρησε την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γ. Γ. της Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κώστας Τσιάρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Ελένη Διαμαντίδη για το ένθετο ΑΓΡΟbusiness της εφημερίδας ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.

Με αφορμή το νομοθέτημα της κυβέρνησης που αφορά στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων, ο γαλάζιος Γραμματέας υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί για «μια ακόμα φορά να ψαρέψει σε θολά νερά». Το πολιτικό αφήγημα της κυβέρνησης για την αγροτική πολιτική παραμένει διφορούμενο, σύμφωνα με τον κ. Τσιάρα.

«Με την ίδια ευκολία που τάσσεται λεκτικά υπέρ των επενδύσεων, η κυβέρνηση στέλνει «δια του κ. Καρανίκα» τους επενδυτές στα τσακίδια. Μετά από δυόμισι χρόνια στην εξουσία, είναι προφανές, ότι αυτή η διγλωσσία του ΣΥΡΙΖΑ δεν αλλάζει. Δεν αλλάζει, και αυτό βουλιάζει τις δημοκοπικές επιδόσεις του κ. Τσίπρα στην ελληνική περιφέρεια στο ναδίρ».

Αναφορικά με τη συμφωνία ΕΕ –Καναδά (CETA), o κ. Τσιάρας υποστήριξε, πως«την πλήρη ευθύνη της διαπραγμάτευσης για τη Συμφωνία ΕΕ – Καναδά (CETA) την είχε αποκλειστικά η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. Μάλιστα, οι υπουργοί της την υπερψήφισαν σε όλα τα Συμβούλια Υπουργών, χωρίς καμία επιφύλαξη και κάλεσαν τους ευρωβουλευτές όλων των κομμάτων να πράξουν το ίδιο στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου». Σημείωσε, μάλιστα, πως «οι ίδιοι που ξιφουλκούν εναντίον της συμφωνίας, είναι αυτοί οι οποίοι σύντομα θα επικυρώσουν με την ψήφο τους τη συμφωνία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο».

Αναφορικά με τους πλειστηριασμούς στους αγρότες ο γαλάζιος Γραμματέας τάχθηκε υπέρ μιας «συνολικής λύσης απέναντι στο πρόβλημα των κόκκινων δανείων που έχουν μετατρέψει τους αγρότες σε κολίγους στην ίδια τους τη γη».

«Κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στους νομούς του Θεσσαλικού κάμπου, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας συνάντησε τους αγρότες και κτηνοτρόφους, μίλησε μαζί τους πρόσωπο με πρόσωπο, άκουσε τις αγωνίες τους και κουβέντιασε μαζί τους με ειλικρίνεια για τις προκλήσεις και το αύριο της ελληνικής γεωργίας και κτηνοτροφίας», υπογράμμισε ο Βουλευτής Καρδίτσας. Ο κ. Τσιάρας επανέλαβε την κριτική της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στο νόμο Κατρούγκαλου, ο οποίος έχει ήδη συσσωρεύσει σοβαρά προβλήματα στον μικρό αγροτικό κλήρο της ελληνικής περιφέρειας.