- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κώστας Τσιάρας: Η επιχειρηματικότητα είναι ο πιο κρίσιμος παραγωγικός συντελεστής της οικονομίας

Τηνεπιχειρηματικότητα ως τον πλέον κρίσιμοπαράγοντα για την υπέρβαση της οικονομικής κρίσης υπογράμμισε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Καθηγητή Οικονομικών Χάρη Βλάδου με τίτλο «Παγκόσμια Κρίση, Καινοτομία και Διαχείριση της Αλλαγής»

Στην παρουσίαση του βιβλίου που πραγματοποιήθηκετην Τρίτη 13 Φεβρουαρίου 2018 στη Στοά του Βιβλίου στην Αθήνα, ο Κώστας Τσιάρας, ως κεντρικός ομιλητής υποστήριξε ότι στο σύγγραμμά του ο Χάρης Βλάδος αναλύει εναργώς τον ρόλο της καινοτομίαςγια την αντιμετώπιση της κρίσης, τόσο σε επίπεδο επιχείρησηςόσο και σε επίπεδο εθνικής οικονομίας.

Παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής και των επιστημών,ο γαλάζιος Γραμματέας επεσήμανε πως «στον όρο επιχειρηματικότητα, ο συγγραφέας δεν περιλαμβάνει τις κρατικοδίαιτες επιχειρηματικές πρωτοβουλίες, που στηρίζονται σε προνομιακές σχέσεις με την εξουσία. Αλλά τις επιχειρηματικές προσπάθειεςεκείνων που γνωρίζουν πως παράγεται ο νέος πλούτος στην οικονομία. Την επιχειρηματικότητα  που καταφέρνει να ενσωματώσει νέες τεχνολογίες και τις βέλτιστες πρακτικές στην παραγωγική της  διαδικασία. Την επιχειρηματικότητα που σέβεται και λειτουργεί αποτελεσματικά μέσα στους κανόνες της αγοράς, κερδίζοντας το στοίχημα της ανταγωνιστικότητας μέσα στο πεδίο της ελεύθερης οικονομίας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας υποστήριξε πως «το βιβλίο του Χάρη Βλάδου, βοηθά να αντιληφθούμε τους λόγους για τους οποίους ακόμα σήμερα η Ελλάδα συνεχίζει να «πελαγοδρομεί», καθώς όπως είπε«η χώρα μας αποτελεί το «τέλειο παράδειγμα» για να κατανοήσει κανείς τους λόγους, για τους οποίους μπορεί μια χώρα με εκτενή παραγωγική ικανότητα να αποτύχει να υπερβεί τις συνθήκες της κρίσης».

«Την κρισιμότερη στιγμή, προσκολληθήκαμε στο παρωχημένο μοντέλο που ήδη βρισκόταν σε αποδρομή. Εγκλωβισμένη στον παραλογισμό που καλλιέργησε ο λαϊκισμός, η κοινωνία μας υποτάχθηκε στις υποσχέσεις για εύκολες λύσεις, που παραβίαζαν την κοινή λογική» επεσήμανε ο κ. Τσιάρας.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε πως «μετά τη χαμένη δυνατότητα του 2014, η πατρίδα μας δικαιούται να μια νέα ευκαιρία να βγει από την κρίση. Μια νέα ευκαιρία να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο και να βαδίσει με σταθερότητα στο δρόμο της ανάπτυξης».