- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για την μείωση της φορολογίας που η ίδια επέβαλε

«Η κυβέρνηση έρχεται να πανηγυρίσει την κατάργηση των μέτρων που η ίδια ψήφισε. Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει για την μείωση των εισφορών που ο ίδιος αύξησε με τον νόμο Κατρούγκαλου. Και πανηγυρίζει για τη μείωση της φορολογίας που επέβαλλε το τρίτο αχρείαστο μνημόνιο των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ». Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, απαντώντας σε όσα υποστήριξε ο Πρωθυπουργός από το Βήμα της Βουλής. Μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή Οικονομικών της Βουλής για τον Προϋπολογισμό του 2019 υπενθύμισε, παράλληλα, πως με ευθύνη του κ. Τσίπρα επιβλήθηκαν στους συνταξιούχους 21 περικοπές τα τελευταία 3 χρόνια και εφαρμόστηκαν 29 νέοι φόροι.

«Η κυβέρνηση υποστηρίζει πως θα καταφέρει σε βάθος χρόνου, μέχρι το 2021,  να μας  επιστρέψει εκεί που ήμασταν το 2014» είπε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής. Υποστήριξε, μάλιστα πως αυτός είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός που καταθέτει ο κ. Τσακαλώτος και η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ. «Ένας προϋπολογισμός ο οποίος, είναι σχεδόν αδύνατον να τύχει εφαρμογής καθώς στηρίζεται σε ανεδαφικές παραδοχές» είπε ο κ. Τσιάρας, καιανέλυσετους άμεσους  κινδύνους που απορρέουν από τις έντονες αναταράξεις στο τραπεζικό σύστημα αλλά και τις σχέσεις της Ιταλίας με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

«Αυτός ο προϋπολογισμός επιτείνει την φορολογική κόπωση των πολιτών, η οποία, σε συνδυασμό με την μεταρρυθμιστική οκνηρία της κυβέρνησης να προωθήσει τις αναγκαίες θεσμικές αλλαγές που έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία καθιστά την επίτευξη των στόχων, που περιγράφονται στον Προϋπολογισμό του επόμενου έτους ακόμα πιο δυσχερή» είπε ο Καρδιτσιώτης Βουλευτής, υπενθυμίζοντας τις καθυστερήσεις που αφορούν στημεγάλη επένδυση στο Ελληνικό.

Παράλληλα, ο κ. Τσιάρας κάλεσε τόσο τον Υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο όσο και τον Αναπληρωτή του κ. Γιώργο Χουλιαράκη να δείξουν σεβασμό προς τον επικεφαλής του Γραφείου Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή, αναφορικά με τις επιφυλάξεις που εξέφρασε ο κ. Κουτεντάκης για τον Προϋπολογισμό του 2019.

«Στο προσχέδιο του προϋπολογισμού ο κ. Χουλιαράκης-ούτε λίγο, ούτε πολύ- είπε πως ο κ. Κουτεντάκης, ο οποίος για δύο και πλέον χρόνια ήταν στενός σας συνεργάτης στο Υπουργείο Οικονομικών δεν ξέρει να διαβάζει τον προϋπολογισμό. Χθες ο κ. Τσακαλώτος, είπε  ότι  το Γραφείο Προϋπολογισμού λέει κοινοτυπίες. Σας παρακαλώ να σταματήσετε να απαξιώνετε με αυτόν τον τρόπο τον κ. Κουτεντάκη. Κυρίως γιατί όλα αυτά τα οποία ισχυρίζεται και τα οποία ο Υπουργός Οικονομικών θεωρεί κοινοτυπίες είναι τα πλέον πιθανά να συμβούν» είπε κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Τσιάρας.