- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση πετά ευρωπαϊκούς κοινωνικούς πόρους από το παράθυρο

Το ζήτημα της μηδενικής απορρόφησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος διανομής φρούτων και λαχανικών στα σχολεία αναδεικνύουν 46 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μεταξύ των οποίων και ο Βουλευτής Καρδίτσας & Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης κ. Κώστας Τσιάρας.

Η κοινωνικά ευαίσθητη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει προφανώς τη δυνατότητα να αδιαφορεί για τα σημαντικά κοινοτικά προγράμματα, μηδενικού κόστους για τον κρατικό προϋπολογισμό, και να πετά ευρωπαϊκούς πόρους με «κοινωνικό» χαρακτήρα από το παράθυρο.

Το θέμα είχε αναδειχθεί κατόπιν Ερώτησης προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, του Ευρωβουλευτή της Νέας Δημοκρατίας κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με πρόσφατο έγγραφο της ανακοίνωσε την απορροφητικότητα ανά κράτος-μέλος του προγράμματος διανομής φρούτων και λαχανικώνστα σχολεία, προϋπολογισμού 150 εκ. € για την σχολική περίοδο 2015-2016. Από αυτή την ανακοίνωση προκύπτει ότι η χώρα μας, είναι η μοναδική χώρα της ΕΕ που δεν αξιοποίησε ούτε ένα ευρώ από τα 3,1 εκατομμύρια που δικαιούταν, όταν άλλες χώρες (Βουλγαρία, Ουγγαρία και Λιθουανία) έχουν απορροφήσει το σύνολο των διαθέσιμων πόρων.

Στην ερώτησή τους οι υπογράφοντες Βουλευτές επισημαίνουν στους αρμόδιους Υπουργούς τους κινδύνους που ελλοχεύουν για  τη μελλοντική κατανομή πόρων στα νέα προγράμματα για τη χώρα μας, ως αποτέλεσμα της μηδενικής απορρόφησης το τρέχον έτος και ρωτούν τους λόγους για τους οποίους δεν απορροφήθηκε ούτε ένα ευρώ.