- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ καθυστερεί την μεγάλη προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ καθυστερεί την μεγάλη προσπάθεια της χώρας να βγει από την κρίση. Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Κώστα Παπαδάκη και τη Σοφία Παπαδοπούλου για το ραδιόφωνο του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν άφησε τη χώρα το 2015 να βγει από το μνημόνιο. Αντίθετα, την χρέωσεεπιπλέον με περισσότερα από 20 δισ. ευρώ, λόγω των παλινδρομήσεων και του στρατηγικού αδιεξόδου του πρώτου εξαμήνου του 2015» είπε ο Καρδιτσιώτης πολιτικός. Παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση καθυστερεί τη μεγάλη προσπάθεια των Ελλήνων πολιτών να βγούμε από την κρίση. Εκτίμησε δε, ότι «παρά την ρητορεία της κυβέρνησης, μετά την λήξη του τρέχοντος προγράμματος, η χώραδεν θα απεμπλακεί από την οικονομική ασφυξία και την επιτροπεία, καθώς αυτήη συγκυβέρνηση έχει ήδη φορτώσει στις πλάτες των Ελλήνων πολιτών επιπλέον βάρη με τα μέτρα στα οποία έχει δεσμευτεί για το 2019 και το 2020».

«Εξακολουθούμε να έχουμε ακόμα κάπιταλκοντρολς, συνεχίζουμε να χάνουμε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη ανταγωνιστικότητας, τα λουκέτα εξακολουθούν να πολλαπλασιάζονται και η μεσαία τάξη συνεχίζει να υποφέρει» είπε χαρακτηριστικά.

Απαντώντας στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις του Κώστα Παπαδάκη, ο κ. Τσιάρας προέβλεψε ότι «όποτε και αν διεξαχθούν οι επόμενες εκλογές, η Νέα Δημοκρατία θα πετύχει αυτοδυναμία». Παρόλα αυτά, θα διεκδικήσουμε μια ευρύτερη συμμαχία και συμμετοχή όλων εκείνων των υγιών πολιτικών δυνάμεων, που πιστεύουν στην ευρωπαϊκή προοπτική της πατρίδας μας».

Ερωτηθείς για τη θέση της Νέας Δημοκρατίας πάνω στο ονοματολογικό ζήτημα των Σκοπίων, ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι «με το βέτο στο Βουκουρέστι η Ελλάδα έβαλε τον οδικό χάρτη επίλυσης του ζητήματος» και κατηγόρησε την κυβέρνηση για διγλωσσία, καθώς ο κ. Καμμένος και οι ΑΝΕΛ επιχειρούν να αποκομίσουν μικροκομματικά οφέλη πάνω σε ένα μεγάλο εθνικό ζήτημα.

Ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επεσήμανε ότι«απαιτείται επιτέλους σοβαρός χειρισμός από την πλευρά της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση είναι εκείνη η οποία οφείλει να εκφράσει της θέση της ενιαία και να αναλάβει την πολιτική ευθύνη που της αναλογεί. Όχι χωριστά ο ΣΥΡΙΖΑ και χωριστά οι ΑΝΕΛ» είπε χαρακτηριστικά.