- KARDITSA NEWS - https://www.karditsanews.gr -

Κώστας Τσιάρας: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει αφαιρέσει το αριστερό της πρόσημο στη διαχείριση του προσφυγικού

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ έχει αφαιρέσει το αριστερό της πρόσημο στη διαχείριση του προσφυγικού». Αυτό υποστήριξε ο Βουλευτής Καρδίτσας και Γενικός Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κώστας Τσιάρας, με αφορμή την ανθρωπιστική κρίση που εξελίσσεται καθημερινά στο κέντρο φιλοξενίας μεταναστών και προσφύγων της Μόριας.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός αναφέρθηκε εκτενώς στις απάνθρωπες συνθήκες που προσβάλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, αλλά ταυτόχρονα εκθέτουνανεπανόρθωτα την εικόνα της Ελλάδας σε ολόκληρο τον κόσμο. Απαντώντας στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις, ο κ. Τσιάρας έστρεψε τα βέλη του εναντίον της κυβέρνησης την οποία κατηγόρησε για ανικανότητα στη διαχείριση του προσφυγικού.«Για την έλλειψη ενός κλιματιστικού στην Αμυγδαλέζα γινόταν «επανάσταση» και τώρα συνωστίζονται 9.000 άνθρωποι εκεί όπου υπήρχαν εγκαταστάσεις για 300 ανθρώπους, μεεντελώς τριτοκοσμικές συνθήκες» υπογράμμισε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.Παράλληλα, τόνισε πως υπάρχουν ζητήματα αυτή τη στιγμή που άπτονται και της ασφάλειας των πολιτών των ελληνικών νησιών, αλλά πολύ περισσότερο μιας πραγματικότητας που ενδεχομένως στο μέλλον θα είναι εξαιρετικά επιβαρυντική.

Αναφορικά με τη διερεύνηση από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) ενδεχόμενης κακοδιαχείρισης κονδυλίων στο προσφυγικό ο Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ σημείωσε: «Υπάρχει κακοδιαχείριση, άρα ενδεχομένως και διαφθορά» ενώ παράλληλα σημείωσε πως η έρευνα πραγματοποιείται επειδή, προφανώς υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σε σχέση με τη διαχείριση των ευρωπαϊκών κονδυλίων για το προσφυγικό- μεταναστευτικό.

«Για το ζήτημα αυτό, άλλωστε, η ΝΔ κατέθεσε Επίκαιρη Επερώτηση προς τους συναρμόδιους Υπουργούς»υπενθύμισε ο κ. Τσιάρας και επανέλαβε τα επιτακτικά ερωτήματα στα οποία καλείται να απαντήσει η κυβέρνηση. Πιο συγκεκριμένα, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε πως «από κοινού οι επερωτώντες βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας ζητήσαμεαπό τους ερωτώμενους Υπουργούς να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την πρόσφατη αποκάλυψη του ειδησεογραφικού πρακτορείου Politico, πως η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) διενεργεί από το 2017 έλεγχο για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που προορίζονταν για την σίτιση των προσφύγων. Παράλληλα, ζητήθηκαν εξηγήσεις γιατί ακόμα σήμερα δεν έχει συγκροτηθεί ο κατάλληλος ελεγκτικός μηχανισμός που θα επιβλέπει την ορθή και διαφανή αξιοποίηση των χρημάτων που λαμβάνουν οι Μ.Κ.Ο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».Τέλος, ο κ. Τσιάρας τόνισε πως οι ερωτώντες Βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση να διευκρινίσει πόσα χρήματα έχει καταφέρει να αξιοποιήσει η Κυβέρνηση από τους κοινοτικούς πόρους, πόσα από αυτά έχουν εκταμιευθεί, με ποιον τρόπο έχουν διατεθεί τα συγκεκριμένα κονδύλια και κατόπιν ποιας διαγωνιστικής διαδικασίας.